globalmoto_duben_nolan




Nový okruhový speciál: Yamaha YZF-R1 GYTR

Nový okruhový speciál R1 GYTR 2023 v sobě skrývá už tak radikální závoďák R1M. Zkratka GYTR je v plném znění Genuine Yamaha Technology Racing a obsahuje sadu karbonových doplňků a výfukový systém Akrapovič.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Yamaze se v současné době skvěle daří v seriálu WorldSBK a Andrea Locatelli a Toprak Razgatlıoğlu se pravidelně objevují na stupních vítězů. Pro okruhové nadšence i profesionální závodníky proto přichází nabídka hotového modelu, postaveného pomocí dílů GYTR. Mezi ně patří odlehčené karbonové díly, závodní sedlo, závodní elektronika Marelli, brzdový systém Brembo, závodní řetěz DID Gold Race 520 s celou řetězovou sadou, ale i veškeré chrániče a stojany do paddocku. Odpružení zůstává stejné jako u standardní verze, tedy Ohlins FGR400.

Cenu motocyklu zvyšuje kompletní výfukový systém Akrapovič, speciální řídicí jednotka, upravená převodovka, velkoryse dimenzovaný brzdový systém a karbonová sada kapotáže. Všechny díly GYTR jsou navrhovány společně s Yamahou pro dokonalou integraci s motocyklem a můžete si je pořídit pro všechno okruhové modely, tj. R3, R6 Race, R7 a R1. Nová Yamaha R1 GYTR se prodává za cenu 27 999 Eur, tedy 7 000 eur více než standardní R1 a o 1 000 eur více než R1M.

Yamaha v roce 2021 vytvořila koncept obchodů GYTR PRO: prvního místa, kam může každý, od profesionálních závodníků až po příležitostné dráhové jezdce, zajít se všemi svými závodními potřebami. Zde si mohou promluvit se závodními odborníky a techniky, získat špičkové komponenty a nechat si své motocykly vyladit na nejvyšší úroveň.

V současné době je v Evropě 17 obchodů GYTR PRO a tento počet se v následujících měsících rozšíří na 25. Všechny jsou napojeny na závodní programy a poskytují zákazníkům na míru přizpůsobená řešení pro motocykly R1, R6, R7 a R3. Od prosince 2022 budou tyto obchody GYTR PRO jediným místem, kde si budete moci pořídit nový model R1 GYTR 2023.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist