globalmoto_duben_nolan




Nové skútry od Yamahy

Yamaha přichází nejen na náš trh s inovovaným skútrem Neo´s YN50 ve čtyřech barevných provedeních v decentních pastelových barvách Fine Silver, Mistral Grey, Artic Blue, Neptune Blue. Yamaha jemně pozměnila vzhled k líbivějším a modernějším tvarům a nabízí tak především mladé generaci možnost sáhnout k „mladému designu“, který se více hodí k dnešní době. Uvidíme, zda se časem dočkáme i stovkové verze, která se na našem trhu v minulosti také dobře prodávala.



Ale nejsou to jen kosmetické změny, které vývojáři pro rok 2008 připravili. Motor je i nadále dvoutaktní vzduchem chlazený jednoválec s kompresí 11,5:1, jeho zplodiny jsou však filtrovány přes výfukový systém, jenž obsahuje katalyzátor pro dvoutakty, vyvinutý u Yamahy. Tak by i přes dvoudobou charakteristiku měl Neo´s přispět k čistšímu ovzduší a splnit požadované normy.




Za zmínku snad určitě stojí i to, že model má elektrický startér, oddělené mazání a suchou váhu pod 82 kg. Výška sedla je v nezatíženém stavu výrobcem udávaná na 793 mm. Cena tohoto modelu na našem trhu je stanovena lehce pod hranicí 48tis Kč. Kdo by projevil zájem vidět tyto modely na vlastní oči, může se již teď podívat k dealerům, kde by tyto modely Neo´se měly být již k zastižení.


Další zajímavou novinkou, přestože jen v omezené sérii, je YQ50 Aerox Race Replica. Jak již můžeme tušit z názvu, jedná se o exkluzivní provedení skútru Aerox v barvách továrního týmu Fiat Yamaha. Tento stroj byl vytvořen jako symbol úspěšné prezentace továrního týmu Fiat Yamaha v seriálu závodů MotoGP. V omezeném počtu kusů je přes svá prodejní místa nabízí Yamaha všem příznivcům továrního týmu a pilotů Yamaha. Takže kdo se chce alespoň „barevně“ odlišovat od průměru, musí si připravit 68.900 Kč. Což je ovšem za tuto exkluzivní parádu vcelku adekvátní cena.




Informace o redaktorovi

Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist