journeyman_brezen




Nová Yamaha YS125: do města nejen na skútru

Nástupce populárního přibližovadla Yamaha YBR125 je tady. Japonská značka představuje další možnost, jak vyřešit problémy s dopravou při každodenním ježdění do školy, do práce nebo za zábavou. Novinka nabídne kromě modernějšího designu především nižší spotřebu a větší komfort jízdy.

Kapitoly článku

Popularitu modelu YBR125 Yamaha připisuje jeho nízké spotřebě paliva a spolehlivosti. Dealeři značky to potvrzují na řadě případů, kdy motocykly YBR125 najely přes 100 000 km, a prodejná statistiky mluví o více než 150 tisících prodaných kusech v Evropě za posledních deset let. Toto tažení zastavila až norma Euro 4, která pro motorky vstupuje v platnost od letošního roku.

Nic ale nekončí, protože na trh přichází nová Yamaha YS125 s modernějším motorem i designem. Velká osmnáctipalcová kola, nastavené odpružení, nízká hmotnost a snadná ovladatelnost z něj dělají vhodný dopravní prostředek pro pohyb po městě. Díky výšce sedla 795 mm a nezáludným jízdním vlastnostem se ho nemusí bát ani začínající jezdci.

Vzduchem chlazený jednoválec dostal kvůli snížení emisí a spotřeby paliva nový válec, hlavu s ostřejším úhlem ventilů a delší zdvih 57,9 mm. Vyvažovací hřídel zaručuje klidnou jízdu bez vibrací. 14litrová palivová nádrž je o 1 litr větší než u YBR125. Aby nový model ještě lépe snesl srovnání se skútrem, Yamaha k němu nabízí sportovní plexištít a zadní nosič s 30litrovým kufrem.

Yamaha YS125 bude k mání ve třech barvách od letošního března za cenu 68 990 Kč.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist