yamaha_demo_tour




Nová Yamaha Star Venture

Velký a dobře vybavený cruiser v americkém stylu nemusí být pouze od Harley-Davidson. Svou troškou do mlýna přispívá i japonská Yamaha, která odhalila velký transkontinentální cesťák Star Venture. Zatím ovšem pouze pro USA.

Jedná se o nejnovější a největší počin značky, pochopitelně náležitě vybavený tím nejlepším, co má Yamaha v portfoliu. Velmi unikátní je například systém parkovacího asistenta Sure Park, který zjednoduší manipulaci s mohutným strojem. Jde o elektrický systém, který tlačítkem na ovladači (ukazováčkem levé ruky) umožní spínat elektrický motor pro pomalé popojíždění s motorkou vpřed a vzad. Systém se aktivuje stlačením páky pod levým řidičovým kolenem směrem dolů a funguje pouze při vypnutém motoru.

Spolu se Sure Park dostal Star Venture do vínku několik jízdních režimů, ovlivňujících reakci na plyn a nastavení kontroly trakce. ABS je samozřejmostí, kterou není třeba už ani zmiňovat.

Na výši jsou i palubní systémy pro pohodlí a uživatelskou přívětivost. Přímo před jezdcem se nachází sedmipalcový dotykový displej s Bluetooth rozhraním a ovládáním hlasem, jež může být na přání vybaven i navigací a systémem Dual Zone, umožňujícím separátní poslech hudby a telefonování pro jezdce a spolujezdce.

Větrný štít je elektricky nastavitelný, doplněný o uzavíratelné průduchy. Dále nechybí vyhřívané rukojeti, nastavení a vyhřívání obou sedadel, nastavitelné plotny a samozřejmě ani bezklíčové zapalování a přístup k zavazadlům. Na celé motorce lze nalézt místo až pro 141 litrů bagáže. V rámci paketu TransContinental dodá Yamaha kromě zmiňované navigace také LED mlhová světla.

Jediným prvkem „ze staré školy“ tak zůstává motor. Vidlicový dvouválec o objemu 1850 ccm je chlazený vzduchem, nabídne patřičně hrubý zvuk a samozřejmě i dostatek točivého momentu v nízkých otáčkách. Přesné hodnoty výkonu zatím nejsou známy, každopádně jisté je, že s nádrží o objemu 25 litrů dojedete dostatečně daleko.

Jak už celková koncepce napovídá, model Star Venture je určen především pro americký trh. Zda jej Yamaha nabídne i v Evropě, to v tuto chvíli nikdo neví, nicméně své zákazníky by si zde určitě našel. Cena základního modelu je v USA stanovena na tučných 24 999 dolarů (585 tisíc korun), ale i tak je Yamaha o kousek levnější, než adekvátní Harley-Davidson podobného ražení.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0 Kč od 0 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (34x):



TOPlist