globalmoto_duben_nolan




Nová Yamaha Dragstar na obzoru!

Přesně před rokem jsme přinesli zprávu o nových cruiserech od Yamahy, nabízené za mořem pod samostatnou značkou Star Motorcycles. Nyní Yamaha v Nevadě, USA, představila novou řadu V Star 1300, která v Evropě pravděpodobně převezme označení XV1300 Dragstar, jelikož se jedná o logického nástupce modelu XVS1100 Dragstar.

Yamaha nový motocykl, který bude nabízen ve standardní a cestovním verzi, označuje jako střední cruiser s charakterem a projevem velkého cruiseru. Véčkový motor s úhlem 60 stupňů o objemu 1304 ccm se čtyřmi ventily na válec a elektronickým vstřikováním se tváří jako klasický vzducháč, ale uvnitř skrývá nenápadně vyvedené chlazení vodou.


Oproti řadě V Star 1100 by měl poskytovat o osmnáct koníků výkonu navíc, obdobný je také nárůst krouticího momentu. V konkrétních hodnotách je to 73 koníků výkonu při 5500 ot/min a pěkných 106 Nm krouťáku při 4000 ot/min. Suchá hmotnost je 283 kg (pro srovnání, jedenáctistovka pouze o 10 kg méně). Mezi další rysy patří sekundární převod ozubeným řemenem. Řekl bych, že po stránce designu třináctistovka převzala něco z image XV1900 a rozhodně na ni není špatný pohled.




Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist