globalmoto_duben_nolan




Milánská prezentace Yamahy

Předvečer letošní výstavy Eicma patřil několika tiskovkám, a svojí konferenci uspořádala trochu netradičně také Yamaha. Tentokrát totiž nepřijela do Milána představit jenom nové modely, ale celou koncepci svojí budoucnosti.

Na programu večera, který probíhal v parádním stylovém prostředí bývalé továrny (Dark Side of Milano?), nebyly žádné dlouhé proslovy - spíš velkolepá show, spojená s prezentací nových modelů. I z těch několika vět, které byly na úvod řečeny, se však dalo pochopit, co chce Yamaha v nejbližší době dělat.

Hlavním cílem bude dohnat manko v počtu nových modelů, které Yamaha nabrala díky svojí váhavé strategii posledních let. Teď je ale všechno jinak, což se koneckonců ukázalo už v průběhu sezóny. Dva nové modely představené během léta (MT-09 a XV950), nejméně další čtyři hned o pár měsíců později, a to je prý teprve začátek nové éry. Možná se vyčkávací taktika nakonec vyplatila - Yamaha má díky ní skvěle zmapovanou náladu zákazníků. Využívá rostoucí popularity skútrů a překvapivě přišla dokonce s konceptem tříkolky. Spolupracuje s elitou custom scény, což je další z oborů, které jsou právě "in" a nezapomíná ani na populární retro - viz obnovená produkce legendární SR400.
Vypadá to vypadá, že slogan "Yamaha is back" asi nebude jenom prázdné klišé. Už teď se nemůžeme dočkat, co přijde dál.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist