yamaha_demo_tour




Další novinky od Yamahy už za týden?

Na nově spuštěné webové stránce revstation.com už se počítají zbývající vteřiny do příštího úterý, 25.března 2014, kdy se máme dočkat představení dalších nových modelů. S největší pravděpodobností se jedná o sériovou podobu tříkolového konceptu Tricity, a očekávaný supersport s dvouválcovým motorem kubatury 250 nebo 300 ccm.

Na stránku www.revstation.com Yamaha umístila kromě časového odpočtu také krátký videoklip poskládaný ze sci-fi výjevů, ve kterém se tu a tam mihne náznak toho, co má příští týden spatřit reálný svět. V úvodu si chlapík z budoucnosti (možná mimozemšťan) se zájmem prohlíží motor s variátorem, pocházející pravděpodobně z tříkolky Tricity, představené vloni na podzim v Miláně jako koncept. Později se objeví i část kapotáže s viditelným systémem zavěšení dvou předních kol, a my máme důvod se domnívat, že se jedná o finální podobu nového tříkolového skútru.
Na skice v další části videa pak můžeme zahlédnout pravděpodobně konečnou verzi konceptu YZF-R25, o kterém se ví od loňské výstavy v Tokiu. Malorážka s dvouválcovým motorem se podle všeho bude dělat ve dvou kubaturách. Označení R25 by pasovalo na dvěstěpadesátku, ale produkční verzi pro Evropu Yamaha nejspíš vyzbrojí silnější třístovkou, aby udržela krok s konkurenční Hondou CBR300R a Kawasaki Ninja 300. Ostatně, obchodní název  R3 už má Yamaha také patentovaný, takže je klidně možné, že 250ccm verze půjde jenom na ty trhy, kde mají touto kubaturou odstupňované řidičáky. Za týden už budeme každopádně vědět víc.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist