husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava v Miláně živě!

Již příští týden bude zahájena druhá očekávaná podzimní výstava, tentokráte v italském Miláně. Zde by se měly představit hlavně motocyklové novinky pro rok 2007 z Evropy. Redakce serveru Motorkáři.cz na této akci nebude chybět, chystáme pro vás online reportáže přímo z výstavy.

Odlétáme již v pondělí, abychom stihli nasát atmosféru Milána, navštívit první tiskové konference v předvečer výstavy a připravit se na důležitý druhý den. V úterý 14.11. se otevřou brány Milánského výstaviště Rho Fiera na severním předměstí Milána - zatím jen pro novináře. Výstava EICMA se může pochlubit vůbec největší výměrou vystavovacích ploch ze všech motorkářských výstav na světě! Mít hodně místa pro všechny modely je fajn, na druhou stranu je třeba počítat s tím, že od pavilonu 2 ke vstupu do pavilonu 22 jsou to skoro dva kilometry! V Itálii zůstaneme až do středy 15.11. do večera. Opět navštívíme výstaviště Rho Fiera, abychom posbírali co nejvíce důležitých informací. Po návratu se můžete těšit na fotografie novinek, recenze, videa, wallpapery a také obsáhlou galerii krásných italských hostesek, kterých je v Miláně více něž dost. A na jaké novinky se můžeme v Miláně těšit?

Aprilia


Aprilia by měla předvést pořádný převrat - naháče 850 ccm s technikou skútru, tedy bez řazení. Podobný koncept představila už před lety Gilera a bylo jen otázkou času, kdy se to povede dovést do finálního stavu. Kromě toho jsou nepotvrzené zprávy o klasickém naháči 750 s klasickým řazením - ale kde by na to Aprilia vzala motor?


BMW


Bavoráci se pořádně předvedli už v Kolíně, kde divize boxerů a jednoválců ukázaly hodně zajímavé modely. Ale co dvouválce 800 ccm? Nezbývá než zopakovat řečnickou otázku: dočkáme se v Miláně streetu BMW F800R nebo cestovního endura BMW F800GS?


Derbi


Derbi letos předvedla spoustu odvážných nápadů a dá se očekávat, že se na "domácí půdě" bude chtít blýsknout zase něčím nečekaným.


Ducati


Špiónské fotografie nového nástupce 999 s navýšeným objemem na 1098 již nějakou dobu putují po internetu, takže se podívejte na ty nejlepší. Už se na ni těším, designéři převzali to nejhezčí z luxusního modelu Desmosedici. Mezi očekávané modely patří také osazení většího objemu do dalších modelů.

Aktualizováno:


Výrobce uvolnil finální snímky a webovou prezentaci. Oficiální vyjádření je docela vtipné: "Snažili jsme se za každou cenu nechat si toto překvapení až do Milána, ale vyfoukli nám to! Užijte si to. A mimochodem, základní verze 1098 nabídne tyto hodnoty: 173 kg a 160 koní."




Honda


Uvidíme, jestli Honda vystřílela všechny náboje už v Kolíně. V nového Transalpa už přestávám doufat - vždyť zrození nové Afriky se taky nakonec nekonalo. Ale taková Honda FMX 1000 s motorem z Varadera by se třeba v Miláně objevit mohla?

Kawasaki


To samé platí i pro Kawasaki - v Kolíně předvedla tolik svěžích modelů, že už asi v Miláně nic přelomového neukáže - ale i tady by v jejím sortimentu bylo místo pro velké enduro nebo motard - co třeba Kawasaki Versys 1000? Určitě se tam ale ukáže s novou Z750.


KTM


KTM si na výstavu EICMA šetří uvedení nového modelu Superduke 990 a jeho verze Superduke R. Dále se už delší dobu spekuluje o výsledné výrobní podobě konceptu KTM RC8. Jednou tuhle krásku určitě uvedou do života, tak proč ne už za týden v Miláně?


Moto Guzzi


MG má nový motor 1200 z modelu Norge - o novém modelu Moto Guzzi 1200 Sport jsme vás již informovali, ale neobjeví se také něco úplně nového? Kdyby chtěla MG všem vyrazit dech, nebylo by špatné oživit projekt velkého endura Quota...




Yamaha


Tak co bude s novým Yamaha V-Maxem? Uvede ho Yamaha v Miláně? Po internetu se šíří poraženecké fámy, že prý ne. Tak proč se tisková konference Yamahy jmenuje NEW MAX? Já osobně jsem optimista a věřím že éra nového maxe opravdu za týden odstartuje.
Dalším očekávaným modelem, ovšem bez jakýchkoli náznaků potvrzení, je Yamaha MT-02. Stroj vyplňující mezeru mezi emtéčky 01 a 03.



Informace:


Doba konání - 16 - 19. listopadu 2006, denně 10-18:30 hod, 17. listopadu až do 22:00
V pátek 17. listopadu mají slečny vstup zdarma
Celodenní vstupenka 16 EUR, ve skupině nad 10 osob 10 EUR.
www.eicma.it

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Náš tip

EICMA 2005




TOPlist