yamaha_mt09




Výstava Motocykl a Bohemian Custom Show už za týden. S novinkami od Jawy

Tradiční termín motocyklové výstavy v pražských Holešovicích se blíží, a tak je nejvyšší čas se podívat, co letošní Motocykl návštěvníkům nabídne. Seznam vystavovatelů je téměř kompletní, doprovodný program připravený, a hostesky natěšené. Co se tedy bude v Průmyslovém paláci o prvním březnovém víkendu dít?

Výstava Motocykl se letos koná v termínu 3.- 5. března 2017 na svém tradičním místě, v Průmyslovém paláci holešovického výstaviště v Praze. Společně s ní tam proběhne také soutěžní přehlídka přestaveb Bohemian Custom Bike a chybět nebude ani doprovodný program.

Z motocyklových značek, které budou na Motocyklu vystavovat, přitahuje největší pozornost  tuzemská JAWA. Ta má připravenou oficiální premiéru dvou nových retro modelů se čtyřtaktními motory - 350 OHC a 660 Vintage. V předstihu se nám podařilo získat pár fotografií, takže můžete sami posoudit, jak se návrhářům jejich práce povedla.

JAWA ovšem není jedinou motocyklovou značkou, která bude na Motocyklu zastoupena. Většina importérů se sice bude prezentovat na souběžně konané výstavě Motosalon, ale některé zůstaly věrné Motocyklu, a jiné zde budou vystavovat prostřednictvím dealerů. Najdete tu stánky značek  MV Agusta, Kawasaki, GasGas, Harley-Davidson, Ducati, Rieju, Royal, Zero či Royal Enfield.

Chybět nebude ani motocyklové příslušenství a čtyřkolky. Prohlédnout si můžete oblečení značky iXS, přilby Lazer, nabídku Quad moto shopu a dalších prodejců čtyřkolek.

Bohemian Custom Bike

Doménou akce Motocykl bude i letos Bohemian Custom Bike - mezinárodní soutěžní výstava motocyklových staveb a přestaveb. Motocykly se představí v celkem deseti soutěžních kategoriích. Už teď je podle počtu přihlášených motorek jasné, že Česká republika jde se světem a že místní módní trendy ovládl fenomén zvaný café racer. Součástí výstavy budou i prezentace motocyklových stavitelů a úpravců, různé workshopy, koncerty rock´n´rollových kapel a jako třešnička na dortu velké show Pole Dance Battle 2017 v pátek večer.

K umění měnit normální motorky v mnohdy neuvěřitelné kreace patří i dokonalé lakování. Proto se v Holešovicích můžete těšit na setkání mistrů americké retuše, které se tu tradičně koná pod názvem Airbrush Art Festival 2017. Jeho pořadatelský tým si na sobotní odpoledne přichystal velké finále pod názvem „Zombie Run“, kterého se budou účastnit i samotní návštěvníci.

Nesmrtelný dědek

Každý rok jsou součástí akce Motocykl nějaké tematické výstavy. Letos to měli pořadatelé jasně dáno, neboť své pětasedmdesátiny slaví jeden z nejkultovnějších motocyklů všech dob, válečný veterán Harley-Davidson WL750 zvaný Liberator - osvoboditel. V Holešovicích uvidíte kolika variací a podob se mu od té doby dostalo.

Podobně zajímavá bude i další expozice zabývající s ryze českými konstruktérskými unikáty, prototypy a motocykly dávno zaniklých tuzemských výrobců.

Výkon, rychlost a adrenalin

Úplnou novinkou bude letos velké zaměření celé jedné části výstavy na motoracing. Hlavním cílem organizátorů bylo představit návštěvníkům co největší počet sportovních motocyklových kategorií, stroje, jezdce a týmy na jednom místě. Od dětských minibiků přes roadracing a Dakar až po extrémy, jakými jsou dragstery, nebo ledová plochá dráha. S tím samozřejmě souvisí i prezentační stánky výrobců a úpravců závodních motocyklů, prodejců potřebného vybavení a podobně.

Aby měl tento nový počin tu správnou atmosféru, nebudou v Holešovicích chybět opravdové závody. V režii pořadatelského týmu Stomp Moravia Cup se přímo na výstavišti pojede v sobotu nultý ročník závodu Winter Pitbike Battle, který je otevřen všem jezdcům a majitelům minimotokrosek alias pitbiků. Svoji motivační freestylovou show předvede „létající cirkus“ Luďka Jankovského.

Hot rody, americké káry, dakarské speciály, motoškola, trialová show, autogramiády závodníků… No, prostě pokud se na výstavy do Prahy chystáte, měli byste si letos udělat hodně času!

Otevírací doba

  • ve čtvrtek není otevřeno
  • pátek 3. března - 10:00 - 20:00 hod.
  • sobota 4. března - 10:00 - 20:00 hod.
  • neděle 5. března - 10:00 - 17:00 hod.

Vstupenky

  • vstupné v předprodeji: 100,- Kč
  • plné vstupné: 150,- Kč
  • zvýhodněné vstupné: 100,- Kč (děti 11 až 15 let, studenti, důchodci, ZTP)
  • rodinné vstupné 300 Kč (2 dospělí + 2 děti do 15 let)
  • zdarma (děti do 10 let včetně, ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu)

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Pořadatelem výstavy Motocykl 2017 je společnost
    • BVV
    • Incheba
    • Pražské veletrhy
  • Průmyslový palác na holešovickém výstavišti pochází z roku
    • 1891
    • 1921
    • 1946

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist