husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Motocykl a Bohemian Custom Bike 2015

Pokud pořád žijete v nejistotě, zda vaše oblíbená značka bude vystavovat na pražské jarní výstavě, pak pro vás máme další porci naděje. Od pořadatelů veletrhu Motocykl jsme právě získali první informace o přihlášených značkách a rozmístění stánků. Do Holešovic se můžete začátkem března přijít podívat na většinu tradičních vystavovatelů, ale také pár nových značek.

To, že se v jednom městě už poněkolikáté uskuteční současně dvě výstavy motorek, nemá smysl na tomto místě komentovat. Z pohledu návštěvníka by určitě bylo pohodlnější a hlavně levnější, kdyby se někomu podařilo najít řešení jak uspořádat jedinou akci, ale v danou chvíli to prostě berme jako fakt.
Výstava Motocykl, se tedy koná v termínu 5.- 8. 3. 2015 na výstavišti v Holešovicích, společně se soutěžní přehlídkou přestaveb Bohemian Custom Bike. Největší atrakcí letošního Motocyklu bude bezesporu stánek Kawasaki, kde se v české premiéře představí žhavá novinka Ninja H2R. Chybět nesmí ani další nové modely zelené značky, a hned sousední stánek bude patřit skútrům Peugeot.
Dalším importérem, který si vybírá pro prezentaci svých novinek holešovickou halu, je Ducati. Ta slíbila, že na Motocyklu 2015 představí novou Multistradu 1200 S, 1299 Panigale S a především znovuzrozený Scrambler, který měl českou premiéru před pár týdny.  Společnou expozici ve střední hale pak budou sdílet motocykly značek Victory, Norton a Bimota s řadou zajímavých motorek, a prostřednictvím dealerů se budou prezentovat Yamaha včetně novinky MT-09 Tracer nebo Husqvarna a její nové Supermoto 701. Svoje zastoupení budou mít také Harley-Davidson a Gas Gas.
V pravém křídle Průmyslového paláce pak rozbalí svůj stánek importér značek Keeway, SYM a Benelli, firma Levnemoto.com slíbila inovovaný model pro rok 2015 pod označením Jonway GTS 125ccm. Účast domácích značek Jawa a Blata je zatím s otazníkem.
Čtyřkolkáři si přijdou na své v expozici Quad Moto Shopu, kde najdou značky Polaris, Cectek, Journeyman, Masai, Hytrack, o kousek dál se budou prezentovat čtyřkolky Goes.
K motorkám a čtyřkolkám nerozlučně patří také oblečení a doplňky. Svoje nové kolekce představí značky iXS, AlpinestarsDainese, Jofama a firmy Paolo či Bikers Crown, doplňky si můžete prohlédnout na stáncích RD Moto, Motoperformance nebo Motogaráž.

Bohemian Custom Bike

Mezinárodní soutěžní výstava Bohemian Custom Bike (dále jen BCB) vstupuje letos do druhé desetiletky svého života. Za těch prvních deset let prošla spoustou změn a na rozdíl od některých podobných akcí v okolních zemích dokázala neuvěřitelně vyrůst a stát se nejznámnější a nejnavštěvovanější custom show ve východní Evropě. BCB měla v posledních letech dokonce takovou úroveň, že se po dvakrát stala podnikem oficiálního mistrovství světa ve stavění motocyklů (AMD Championship of Custom Bike Building) a v rámci BCB také proběhly největší tématické výstavy např. u příležitosti 110. výročí založení Harley-Davidson Motor Company, nebo velkého návratu značky Indian Motorcycles v české motoristické historii. Odstartování další „desetiletky“ je velká výzva především pro pořadatelský tým, který si opět nachystal několik zásadních novinek.
Základním stavebním kamenem BCB2015 bude samozřejmě jako každý rok soutěžní výstava unikátních motocyklů z Česka a okolních zemí, které budou hodnoceny v sedmi základních a čtyřech doplňkových kategoriích. Levé křídlo Průmyslového paláce bude mít letos výrazně pozměněnou koncepci, díky které bude na vystavené motocykly konečně více místa. Loni bylo v soutěži 74 motocyklů; podle dosavadního stavu přihlášek to letos vypadá na ještě větší počet. A k tomu samozřejmě nesmí chybět nic, co k motocyklovým customům a dění kolem nich jednoznačně patří. Czech Drag Centrum představí velmi atraktivní dragsterové speciály, včetně těch nejsilnějších a nejrychlejších motocyklů v ČR, u kterých se koně počítají ve stovkách. Už jste někdy viděli motorky přeplňované turbem, či nekompromisním kompresorem?! Tak na BCB2015 budete mít jedinečnou příležitost. Další sportovní disciplínou, která jde především v posledních letech ruku v ruce se světem motocyklových cystomů, je Flat Track – tradiční americká plochá dráha. Na BCB2015 si budete moci prohlédnout speciály ze všech tří českých kategorií a setkat se i s těmi nejlepšími jezdci.
Své pevné místo mají na BCB i hot rody – tedy automobilové customy postavené na základě amerických veteránů. Nikde v ČR jich neuvidíte tolik pohromadě, jako právě na BCB2015. Další atraktivní show bude v rámci BCB2015 také Airbrush Art Festival 2015, největší české setkání a soutěž mistrů airbrushe; chcete-li „americké retuše“. Velkým vyvrcholením Airbrush Art Festivalu bude pak v sobotu divácky velmi atraktivní velká soutěž umělců v malování na takřka nahé modelky.
Avšak čekají nás i avizované novinky. Hlavní slovo letos budou mít rozhodně café racery. Kategorie motocyklů, které šli v posledním roce celosvětově nejvíce do módy. V rámci BCB2015 připravujeme nad rámec samotné soutěže ještě velkou výstavu zajímavých a raritních café racerů, scramblerů a strojů v duchu „brat style“. Uvidíte to nejlepší, co u nás v současné době vzniká, ale také spoustu zajímavých strojů postavených v garážích ještě za dob bolševických. Sami jsme se divili, co všechno se nám podařilo sehnat ;-). Motocyklové „modly“ jako Vincent NorVin, HRD Vincent Black Shadow, Velocette Venom Clubman, Norton Manx a spoustu dalších. K výstavě bude patřit prezentace prakticky všech tuzemských firem a dílen, které se zabývají motocykly tohoto typu. K tomu všemu nás ještě zcela nově čeká malý výlet do světa „festek“, single speedů, dráhovek a cruiserů, které však nepohání motor, nýbrž šlapátka. Ano, po vzoru prestižních zahraničních custom show jsme se i my rozhodli hostit stavitele extravagantních a stylových bicyklů.
K tomu všemu samozřejmě takřka non-stop program na pódiu. Přednášky a promítání z cest na motorkách, workshopy se staviteli a ladiči motorek, módní přehlídky, tradiční páteční soutěž v pole dance – tanci u tyče apod. Velmi lákavý bude rozhodně i trenažér jízdy po zadním kole v režii nesmrtelného týmu 101 Underground Riders.

Otevírací doba a vstupné:

  • čtvrtek 5. března - 10:00 - 20:00 hod.
  • pátek 6. března - 10:00 - 20:00 hod.
  • sobota 7. března - 10:00 - 20:00 hod.
  • neděle 8. března - 10:00 - 17:00 hod.

  • Plné vstupné: 120,- Kč
  • Zvýhodněné: 100,- Kč (děti 11 až 15 let, studenti, důchodci, ZTP)
  • Rodinné vstupné 240 Kč (2 dospělí + 2 děti do 15 let)
  • Zdarma (děti do 10let včetně, ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu)

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Jaký ročník výstavy Motocykl se letos uskuteční?
    • 4
    • 17
    • 19
  • Jaká novinka bude poprvé představena na výstavě Motocykl?
    • Honda CBR 1000 RR
    • Kawasaki H2R
    • Suzuki SFV 650 Gladius

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (78x):



TOPlist