husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava EICMA 2011: přípravy vrcholí

Kapitoly článku

Autem do Milána najedete něco kolem devíti stovek kilometrů, záleží na výběru trasy. Plánovač vyhodnotil z Prahy jako nejkratší i nejrychlejší variantu trasu přes Regensburg, Mnichov, Vaduz a Lugano. Ta měří 870 kilometrů a předepsanou rychlostí se dá ujet za osm a půl hodiny. Alternativní trasa z Mnichova přes Innsbruck, Brenner, Trento a Bresciu je o 80 km delší.
Na rychlejší trase je nutné zakoupit švýcarskou dálniční známku, která existuje pouze v celoročním vydání a vyjde v přepočtu asi na 730,- Kč, můžete ji ale potom prodat - je přenosná. V případě, že tomuto finančnímu výdaji vyhnete druhou trasou, dáte ale zhruba stejnou sumu za poplatky na italských dálnicích plus mýtné na Brennerském průsmyku. Každopádně nezapomeňte počítat s rakouskou dálniční známkou, která stojí 7,90 EUR na deset dní.
Budete-li se blížit k Milánu po dálnici A4 (od Švýcarska), vaše cesta k výstavišti povede po městském okruhu Tangenziale Ovest, ze kterého sjedete na exitu Fieramilano. Dálnice A8 od Trenta vás přivede rovnou ke sjezdu Pero-fieramilano. Parkovací kapacity výstaviště jsou dostatečně velké, přehledně značené, ale také bohužel zpoplatněné. Motorky mohou parkovat zdarma.
Díky nízkonákladovým společnostem už se za přijatelnou cenu dá cestovat také letadlem.  Jedna cesta stojí u společností WizzAir nebo EasyJet pod tisíc korun, a z letiště Malpensa i Bergamo jezdí době konání veletrhu mikrobusy s návštěvníky rovnou na výstaviště.
Letadlem se návštěva Milána sice teoreticky dá stihnout za jeden den, ale náklady na ubytování   v Miláně vás nemusí hnát zas tak rychle zpátky. Noc v hostelu se dá na portálu www.bookhotelsmilan.com nebo venere.com najít od 22 Euro. Pospěšte si ale, hotely bývají v tomto termínu dost obsazené.

Úterý a středa 8.-9. listopadu jsou vyhrazeny novinářům a obchodníkům, pro všechny ostatní se brány výstaviště budou otevírat od čtvrtka 10.11. do neděle 13.11.  Začátek otevírací doby je každý den v deset ráno, a kromě pátku, kdy je otvírací doba prodloužena až do deseti večer, se vždy zavírá v půl sedmé večer.
Cena vstupenky je 18 Eur, děti a senioři u vchodu zaplatí jen 12 Euro, stejně jako členové skupiny, čítající minimálně deset osob plus jejich průvodce, který má vstup zdarma. Pokud se vám podaří takovou skupinu sestavit, například prostřednictvím sekce Pojeď taky na našem fóru, připravte si předem jmenný seznam, se kterým si můžete zvýhodněné vstupenky zakoupit na recepci u západní brány (přístup z parkoviště P1, PM1 a PM2).
Pokud se rozhodnete absolvovat návštěvu výstavy s dámským doprovodem, vyplatí se učinit tak v pátek, kdy mají všechny ženy vstup zdarma. Totéž platí po celou dobu konání výstavy pro děti do šesti let.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist