husqvarna_svartpilen_801_2




Vyrus 986 M2

Přední kyvná vidlice poprvé v šampionátu Moto2? Možná, že ano. Italský malovýrobce chce soukromým týmům nabídnout dostupnou alternativu v podobě atypického motocyklu Vyrus 986 M2. V plánu je dokonce i verze pro využití v silničním provozu.

Na výstavě Motor Bike Expo v italské Veroně byl představen nový motocykl Vyrus 986 M2. Brutální sestřička Vyrus 984 C3 4V má kompresorem přeplňovaný vidlicový čtyřválec o výkonu 211 koní. Když k tomu připočteme hmotnost jen 154 kg, jistě se nebude nikdo divit, že maximální rychlost s přehledem atakuje 300 km/h.



Vyrus 986 M2 má zcela jiné ambice - dostat se do šampionátu Mistrovství světa silničních motocyklů třídy Moto2. Představená novinka má proto pod kapotou "jen" řadový čtyřválec původem z CBR600RR.

Šéf Rodrigo Ascanio k novému motocyklu podotkl: "Postavili jsme racingový stroj, který splňuje všechny normy třídy Moto2. Vyrus 986 M2 bude mít přijatelnou cenu pro všechny týmy, které budou závodit v MS silničních motocyklů. Zahájili jsme výrobu i homologované verze pro běžný provoz a motorka je téměř hotová. Prodej civilního stroje je naplánován na březen 2011."

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):
Motokatalog.cz



TOPlist