globalmoto_duben_nolan




Vychytané triko, na kterém není vidět pot! Na motorku i do práce.

Když jedete, každá vrstva oblečení je dobrá. Ale když zastavíte, každou vrstvu oblečení proklínáte. Věčné dilema, co si vzít v teplých dnech pod bundu, může mít překvapivě jednoduché řešení. Civilní, vlastně skoro obyčejné tričko, na kterém ale není vidět pot. A ještě omezuje tělesný pach.

Chystáte se na motorku. Automaticky sáhnete po své kožené bundě... ale co pod ní? Můžete si vzít obyčejné bavlněné tričko a smířit se s tím, že až zastavíte, sundáte bundu a třeba i páteřák, budete na sobě mít víc mokrých fleků než suchých míst. Nebo si můžete obléct funkční sportovní tričko. To si sice s potem poradí líp, ale zase budete vypadat, že jste původně chtěli jít běhat a na poslední chvíli jste si to rozmysleli. A známe umělé materiály. Když sportovní tričko z umělých vláken opravdu pořádně propotíte, možná si od vás budou ostatní radši držet větší odstup. Proti větru.

Na vlastní kůži

Tak co s tím? Koncem roku 2018 se na trhu objevila chrudimská firma CityZen s triky, na kterých prý není vidět pot. Mírnou skepsi rozptýlil jeden ze zakladatelů CityZen, textilní inovátor René Němeček: "Na své Hondě Black Widow 750 najedu ročně kolem 3000 kilometrů, takže vím, jaké to je, když v létě člověk zastaví a okamžitě z něj lije pot. Logicky jsem byl prvním testerem našich triček, na motorce jsem vyzkoušel jejich limity. A můžu s čistým svědomím říct, že nic lepšího jsem na sobě zatím neměl."

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

A není jediný. Loni získal CityZen ocenění start-up roku a letos rozjel výrobu ve větším, aby pokryl zájem českého, slovenského a nově i britského trhu. "Do dnešního dne jsou to už tisíce kusů triček a polokošilí. Od zákazníků na ně máme úžasné ohlasy. Některým jsme doslova změnili život," říká Pavel Hrstka, další ze zakladatelů značky CityZen. Trička jsou totiž oblíbená nejen mezi věčně zpocenými motorkáři, oceňují je i obyčejní lidé a lidé, kterým komplikuje život nadměrné pocení. Slušňácké polokošile CityZen si zase oblíbili hráči golfu a lidé, kteří se do práce musí oblékat ve stylu business casual.

Zakladatelé značky CityZen. Martin Burkoň (zleva), Pavel Hrstka, René Němeček

Neřekli byste to do nich

Trika CityZen nejsou z umělých vláken, ale ze 100% bavlny špičkové kvality. Jejich "nepropotitelnost" je dána unikátní úpravou, kterou CityZen vyvinul a používá jako jediný na světě. Triko díky ní funguje přesně opačně než sportovní funkční prádlo. Pot totiž neodvádí na povrch látky, ale díky speciální úpravě ho zachytí na vnitřní straně. Tam ho rozprostře do velké plochy a protože je materiál dokonale prodyšný, pot se velmi rychle odpaří. Zvnějšku tedy není po potu ani památky a tělo zůstává v suchu. Zmenšuje se tak i prostor pro množení vlhkomilných bakterií, které jinak způsobují tělesný zápach.

Podívejte se, jak triko CityZen funguje

Takhle "nadupaná" jsou tedy ta zdánlivě obyčejná, jednobarevná trička od CityZen. Vyrábějí je české švadleny, ve stylových odstínech černé, šedé, vínové nebo modré, v pánském i dámském provedení a dokonce i na míru. Pro ženy jsou v nabídce i v pestřejších barvách. Chytré oblečení od CityZen běžnou bavlnu daleko předčí, cena zůstává přitom velmi přijatelná. Trika se navíc nemačkají a dobře odolávají ušpinění, třeba od jídla nebo motorovného oleje. Až triko CityZen na motorce vyzkoušíte, uvidíte, že po něm pak už sáhnete pokaždé.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)




TOPlist