yamaha_demo_tour




Victory slaví 15 let s limitovanou edicí Cross Country Tour

Kdyby v Americe existovaly občanky a vydávaly se stejně jako u nás v patnácti letech, značka Victory by letos dospěla do věku, kdy na ní má nárok. Naštěstí ji celý svět motorek dobře zná, takže doklad totožnosti nepotřebuje a může se pustit rovnou do narozeninových oslav. Minulý víkend představila první jubilejní model v limitované edici.

Firma Victory Motorcycles zahájila oslavy 15. výročí založení značky na mezinárodní motocyklové výstavě v New York City, kde představila svoji vlajkovou loď mezi cestovními modely - Cross Country Tour 15th Anniversary Limited Edition. Protože se u tak mladé značky snad ani nedá hovořit o návratu ke kořenům, řekněme spíš, že Victory chce světu připomenout své začátky.

Prvním motocyklem značky Victory byl model V92C v barvě Antares Red over Black, vyrobený na Den nezávislosti v roce 1998 v továrně u jezera Spirit Lake ve státě Iowa. Výroční edice Cross Country Tour se oblékne také do černo-červené barevné kombinace včetně zlatých proužků, a bude sjíždět z té samé výrobní linky jako první motorky Victory. Nepůjde však o žádnou velkou sérii, ale pouze 150 kusů. Motocykly speciální edice budou kromě dobového laku zdobit výroční loga na zadním kufru a opěrce spolujezdce, štítek ze sériovým číslem a sada nadstandardního příslušenství, která kromě výše uvedených prvků zahrnuje navigaci Garmin, přípojku na iPhone nebo iPad, plexištít Black Blade, reproduktory Kicker, rádio XM nebo chromované kryty kufrů.
Před patnácti lety firma Victory, která vznikla jako součást koncernu Polaris, vyráběla jediný model. Dnes má na světě desítky tisíc zákazníků, a v nabídce patnáct modelů v řadách Cruisers, Baggers a Touring.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist