globalmoto_duben_nolan




Victory Judge 2013

Americká značka Victory v duchu svého předsevzetí, že každého půl roku uvede nový model, seznámila o uplynulém víkendu na mezinárodní výstavě motocyklů v New Yorku veřejnost se svou nejžhavější novinkou, muscle bikem Judge.

Že novinka vyjela z továrny Victory, je poznat hned na první pohled. Jádrem motocyklu je charakteristický V-twin Freedom o objemu 106 kubických palců, nad nímž se rýsuje neméně typický profil nádrže. Nezaměnitelný tvar mají i dlouhé koncovky výfuků, ale tady veškerá podobnost s jinými modely končí. Ostatní designové prvky svědčí o nápaditosti a originalitě svých tvůrců. Tedy, úplně bez inspirace se práce designérů neobešla: sami přiznávají, že našli inspiraci u sportovních vozů americké provenience ze šedesátých a sedmdesátých let, známých jako muscle-cars.
Také Victory Judge má sportovní ambice, a těm je podřízeno na motorce leccos. Základem je správná jízdní pozice – žádné rozvalování jako na gauči - a do ní má jezdce nasměrovat rafinovaná poloha sedla, stupaček a řídítek. Když se přidá nízké těžiště, bude projíždění klikatic na novém muscle-biku asi silně návykovou záležitostí.
O náležitý zátah na výjezdu ze zákruty se postará známý dvouválec Freedom o objemu 1 731 ccm, který dokáže poslat na zadní kolo až 153 Nm krouťáku. Čtyři ventily v hlavě každého válce ovládá rozvod SOHC, palivovou směs dodává elektronické vstřikování se dvěma 45mm těly. Po zařazení nejvyššího šestého stupně se převodovka dostává do dálničního režimu overdrive, zajímavým prvkem ve výbavě řadícího systému je pomocník pro hledání neutrálu, který usnadní práci při zastavování na semaforech.

Šestnáctipalcové hliníkové ráfky jsou obuty do širokých pneumatik Dunlop Elite II, které zvýrazňují styl připomínající nadupané americké káry. Zastavení nové Victory Judge zvládne 300mm přední kotoučovka s čtyřpístkovým třmenem, podporovaná zadním dvoupístkem na stejně velkém kotouči.

Video



Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):
Motokatalog.cz



TOPlist