globalmoto_duben_nolan




Mission 200: upravený cruiser Victory Hammer s turbem

Pod kapotami rakety s výkonem 214 koní a maximálnou přes 320 km/h budete asi těžko hádat cruiser Victory Hammer, že?

Američan Roland Sands se zřejmě vzhlédl ve filmu "The World´s Fastest Indian", protože svůj power criuser Victory Hammer kompletně přepracoval na velmi rychlou jednostopou raketu. Svůj projekt pojmenoval Mission 200 a cílem bylo mít v garáži motorku, co má min. 200 koní a umí pokořit 200 mil/h (322 km/h).
Roland poslal srdce motocyklu, obří V-Twin o objemu 1 731 ccm, do specializované firmy Lloydz Motor Workz, kde se zabývají úpravami motorů. V základu má agregát výkon 97 koní a točivý moment 153 Nm. Pohonná jednotka byla ale kompletně přepracovaná: od hlav válců, přes ventily, písty, vačky, svody, výfuk... atd. Změnila se i řídící jednotka a vstřikování paliva. A bylo přidáno turbodmychadlo Garrett s mezichladičem stlačeného vzduchu. Výsledkem je výkon 216 koní a masivní točivý moment 328 Nm.



Změnou prošel i podvozek, odpružení a posílení se dočkal i brzdový systém. Motocykl dostal sportovní aerodynamické kapotáže, aby byl řidič schopen jezdit vysokou rychlostí. První testování a jízdní dojmy jsou pozitivní. Roland Sands k tomu řekl: "Projekt přestavby motocyklu Victory Hammer na Mission 200 je téměř u konce, po prvních testech musíme doladit jen pár detailů. Poté už jen namontujeme přístroj na měření rychlosti a vydáme se na solné jezero Bonneville, kde chceme pokořit hranici 200 mil/h. Předběžné propočty na maximální rychlost zní slibně."

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (34x):
Motokatalog.cz



TOPlist