yamaha_tenere_duben




Gunner: novinka od Victory

Z Ameriky chodí zprávy o nových modelech vždycky trochu dřív, a tak se už teď můžeme podívat na přírůstek, který firma Victory ohlásila na rok 2015. Moderní bobber dostal název po sadistickém důstojníkovi amerického námořnictva seržantu Hartmanovi, kterého možná znáte z filmu Full Metal Jacket (Olověná vesta).

Fabrika z Minnesoty svojí poslední novinkou reaguje na rostoucí popularitu motorek očesaných na nejnutnější minimum. Žádné zbytečné parády ani tuny materiálu, jenom rám, kola, motor, sedlo pro jednoho, lízátko nad předním kolem a patřičně zastřižený zadní blatník - tak nějak vypadá správný bobber.
Základ novinky je přitom shodný se zbytkem modelové řady Victory: vzduchem chlazený dvouválec Freedom 106 o objemu 1 731 ccm s výkonem necelých 100 koní, a točivým momentem 153 Nm, usatený do dvojitého kolébkového rámu. Tady se nabízí srovnání se starším modelem High-Ball, od kterého se Gunner v podstatě liší jenom řídítky a koly. Macaté pneumatiky na šestnáctipalcových ráfcích zase připomínají další bobber Victory Judge. Pokud byste teď chtěli namítnout, že si ve Victory při vývoji novinky moc hlavu nelámali,  tak aspoň uznejte , že s designem hliníkových ráfků si poradili opravdu šalamounsky.
Vtipně na to šli také odborníci na marketing, když vymýšleli promo akci Hero´s Metal. Ta je určená příslušníkům amerických ozbrojených sil (armády a policie), kteří při nákupu novinky Gunner (střelec) budou moci díky svojí profesi uplatnit slevu ve výši tisíc dolarů. Akce se vztahuje i na pistolníky ve výslužbě.
Termín uvedení na trh zatím neznáme, ale první zájemci si budou moci osahat a vyzkoušet Victory Gunner už za měsíc na srazu Daytona Bike Week. S cenou by se nový model mohl dostat na úroveň nejlevnějších Viktorek.

Video


Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist