yamaha_demo_tour




Veteránem nejen Kroměřížskem

Přinášíme vám reportáž ze srazu historických vozidel na Velkém náměstí v Kroměříži, kde se sešlo 47 historických automobilů a 16 motocyklů do roku výroby 1970. Přesto, že bylo hlášeno deštivé počasí a v pátek mohutně sprchlo, byl sobotní den vydařený a náměstí se přeci jen zaplnilo.

Hlavním programem akce byla orientační jízda s plněním úkolů. Jezdci prověřili své schopnosti při šroubování svíček na rychlost nebo třeba poznávání rozteče a směru závitů. 100 kilometrů jízdy nebyl problém a akce pokračovala dovednostními úkoly na náměstí. Vrcholem srazu byla spanilá jízda Kroměříží, očekáváná mnoha místními diváky.



Na srazu veteránských vozidel očekáváte především stroje českých značek, ale v Kroměžíži překvapily především motocykly NSU. Nejen hojnou účastí, ale i vítězstvím v kategoriích nejstarší motocykl, nejhezčí motocykl a nejvzdálenější posádka. Opravdovu vzácné vozy Mercedez Benz 500K či Hispano Suiza kroměřížské akci dávali punc výjmečené akce a jenoho z nejhezčích dnů letošního léta.

Akci pořádal Veterán klub Kroměříž o.s., se zvláštním poděkováním ing. Tomáši Barnetovi.

Náš tip

Kompletní reportáž naleznete zde.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist