husqvarna_svartpilen_801_2




Ural vyjíždí se Scramblerem

Módní vlna retro motorek se zdviženými výfuky a terénními pneumatikami se nezadržitelně valí světem, a nevyhnula se ani ruské Sverdlovské oblasti, odkud pochází slavné sidecary Ural. Jejich výrobce - Irbitskij Mašinostrajitělnyj Zavod - přichází každoročně s tématicky zaměřenou limitovanou sérií, a ta letošní je věnována právě fenoménu jménem Scrambler.

Tohle slovo se poslední dobou skloňuje čím dám víc, a dávno už se jím neoznačují jenom podomácku přestavěné motorky. Scramblery se regulérně usídllily v modelových řadách několika značek, k nimž se čerstvě přidal také ruský Ural. Jeho dvacetikusová limitovaná série v černo-žluto-šedé kombinaci vychází z terénního modelu Ranger s pohonem dvou kol, ze kterého byla podle základního pravidla při stavbě Scrambleru odstraněna zbytečná hmotnost - v tomto případě se asi nejvíc váhy ušetřilo demontáží rezervního kola.

Dalším zásadním prvkem jsou pneumatiky s hrubým vzorkem, které pro limitovanou edici dodala firma Heidenau pod označením  K-37. Další změnou proti základní verzi Rangeru jsou zvýšené černé koncovky výfuků, které podle vyjádření ruské fabriky vydávají "diskrétní hrdelní" zvuk.
Nadstandardní výbavu pak tvoří minimalistické nosiče zavazadel na přední a zadní části karoserie postranního vozíku, a přísně vyhlížející přední a zadní ochranné rámy, chránící spodní část sidecaru. Na nich jsou upevněny stylové LED mlhovky.
Hrazdová řídítka jsou nejen efektní, ale zároveň umožňují montáž držáků moderní elektroniky, jako je například mobilní telefon, navigace nebo kamera. Cena jednoho kusu z této velmi limitované edice je 399.000 Kč včetně DPH, a české zastoupení značky Ural přijímá objednávky už nyní.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):
Motokatalog.cz



TOPlist