husqvarna_svartpilen_801_2




Triumph Sprint Trophy GT 2010

V červnu by měl být představen nový cesťák od Triumphu. Uvidíme, zda půjde o sportovní tourer, nebo spíše velký GT cesťák. Níže uvedená fotomontáž ukazuje, jak by mohl vypadat model, který by oživil stárnoucí řadu Sprint a zároveň obnovil tradici již ukončené řady Trophy.

Anglická značka se v posledních letech velmi slibně rozvíjí, ve svém programu však má citelnou mezeru na poli velkých cesťáků. Triumph Sprint ST 1050, který jsme před dvěma lety, už citelně potřebuje inovaci, protože konkurence například v podobě nové Hondy VFR mezitím postupuje mílovými kroky kupředu.
Náš tip

Přečtěte si redakční test modelu Triumph Sprint ST 1050


Zároveň sílí hlasy majitelů předchozí řady velkých cesťáků řady Triumph Trophy, kterým jejich robustní stroje začínají dosluhovat a rádi by zachovali věrnost značce a přešli na nový model.
Řešením by mohl být model s pracovním názvem Sprint Trophy na této fotomontáži, založený na designu současného modelu Sprint s podstatně mohutnější kapotáží. Určitě by to ale chtělo také silnější pohonnou jednotku, třeba i za tu cenu, že Triumph opět zapře svoji tříválcovou tradici a sáhne po čtyřválci, jako to před mnoha lety udělal u velkého cesťáku Triumph Trophy 1200. Každopádně pokud se tyto spekulace v dubnu potvrdí, Honda VFR 1200F by tak mohla již na jaře dostat zdatného konkurenta.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist