yamaha_demo_tour




Triumph představil další motocykl pro agenta 007

Britská značka byla poslední, která měla na úterý ohlášenou tiskovou konferenci. A vlastně jsme i dopředu věděli, jaký model na ní představí. Aspoň jsme se mohli těšit dopředu a teď už můžeme říct, že nejsme zklamaní.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

James Bond a Triumph, to jsou dvě tradiční britské značky, které své cesty propojily až v prozatím posledním 25. díle nazvaném No Time To Die. Triumph však na tomto partnerství dokázal udělat už dvě limitované edice, první z modelu Scrambler 1200 XE a druhou z Tigeru 900, přičemž oba modely se ve filmu vyskytují. Nyní přichází třetí model, který si tam sice nezahrál, ale hraje na city svým historickým naladěním. James Bond totiž letos slaví 60 let od premiéry prvního dílu, v roce 1962 se promítal snímek nazvaný Dr. No se Seanem Connerym v hlavní roli. A když propojit historii s moderním, lepší model než Speed Triple RR si na to nemůžete vybrat.

Celým jménem se novinka jmenuje Speed Triple 1200 RR Bond Edition a bude ze všech limitek ta nejlimitovanější – pouhých 60 kusů. Obou předchozích „bondovek“ bylo po 250. A je otázkou, kolik jich zbývá teď, když si tento článek čtete, neboť Triumph v 16:30 spustil online objednávky. Cena je vlastně docela příznivá, zatímco standardní Speed Triple RR se v Británii prodává za 18 tisíc liber, „bondovka“ je za 22 tisíc. To bychom, vzhledem k tak omezenému počtu, čekali klidně víc. Ale Triumph má limitované edice velmi dobře zmáknuté a ví, co dělá.

Co tedy šťastný zákazník, který má peníze i rychlost potřebnou k rezervaci, za své finance dostane? Technika je stejná jako u standardního Speedu RR, tedy návykový tříválec o objemu 1160 kubíků, který oslňuje výkonem 180 koní, točivým momentem 125 newtonmetrů a samozřejmě zvukovou kulisou. Nejmodernější elektronika, viditelná skrz kulatý TFT displej, ovládá mimo jiné i semiaktivní podvozek Öhlins nebo náklonové ABS bdící nad činností třmenů Brembo Stylema. Jiné jsou vlastně tedy pouze barvy, Triumph nepřidává ani žádné doplňky. Vlastně jeden ano, dostanete plachtu do garáže s logem 007. Celá motorka je vyvedená ve více odstínech černé, doplněných místy o zlaté linky. Celé je to hodně detailní prácička, která vás baví prozkoumávat. Na bocích nádrže najdete nápis 60 a známé logo 007 s pistolí a na její zadní části, směrem k vám, jsou vypsané názvy všech 25 bondovek, co zatím byly natočeny. Sem si žádný tankpad lepit nebudete, nýbrž budete hodně rychle shánět nějakou průhlednou fólii na ochranu. Samozřejmostí je plaketa s číslem na řídítkách a certifikát potvrzující pravost vašeho kousku, podepsaný šéfem Triumphu Nickem Bloorem.

Nový Speed Triple RR jsme nedávno testovali, podívejte se na video:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

TE-1

Kromě nového Bondova Speedu ukázal Triumph i motocykl, který už známe, ale fyzicky ještě k vidění veřejně nikdy nebyl. Jde o prototyp elektrického streetfighteru, který je známý pod označením TE-1. A tedy musíme říct, že z tohohle na první pohled opravdu elektriku nevidíte. Malá kompaktní motorka s hodně agresivním vzezřením, vlastně až když hledáte výfuk, tak vám dojde, že tohle je tramvaj. Uvidíme, co z toho Triumph nakonec udělá do série, protože by byla škoda, kdyby tohle skončilo jenom jako takové projektové cvičení.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist