globalmoto_duben_nolan




Nový Triumph Trophy - první fotky

Triumph v létě spustil reklamní kampaň "Adventure" a postupně nám odhaloval cestovní enduro Tiger 800. Teď je tu zcela něco jiného: nový cestovně-silniční koráb Trophy!

Zatím co nás Triumph krmil částečným odhalením modelu Tiger 800, který měl premiéru teď na výstavě EICMA, v tichosti připravoval další cestovní motocykl. Velký cesťák má zatím pracovní název Trophy (nebo Tourist Trophy) a měl by být zaměřen do segmentu silničních cestovních motorek, kde je např. BMW R1200RT, K1300GT, Kawasaki 1400GTR nebo Yamaha FJR1300.
Špionážní fotografie byly pořízeny nedaleko sídla továrny v Hinckley, kde probíhalo testování v podstatě hotového prototypu. Nový by měl být i motor. Dle neověřených informací by se mělo jednat o zcela nový tříválec o objemu 1200-1400 ccm, aby se parametry mohl rovnat konkurenci.
Z fotografií je patrné, že nový cesťák, nyní už s kardanem, bude mít kvalitní, plně nastavitelný podvozek - vpředu obrácenou vidlici a vzadu jednoramennou kyvku s přepákovanou tlumící jednotkou. Přední plexi se tváří, že by mohlo mít elektronické ovládání. Dá se tušit, že motocykl bude mít v základní výbavě ABS a boční kufry.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist