husqvarna_svartpilen_801_2




Nový Triumph Rocket III Roadster a Touring

Britský výrobce představil na výstavě v New York City další novinku pro rok 2013. Menších modernizací se letos dočkaly obě verze legendárního křižníku Rocket III, který se mezi sériovkami stále může chlubit největším zdvihovým objemem motoru.

Kapitoly článku

Zatímco nový Tiger 1050 Sport byl uveden na trh před nedávnem v Belgii, pro představení inovovaného megacruiseru si britská značka vybrala americký kontinent. Rocket bude i nabízet v základní verzi Roadster a cestovně vybaveném provedení Touring.
U Roadsteru na pohled výrazně ubylo chromu, který na řadě míst včetně zrcátek nahradil černý mat. Pro milovníky tohoto temného odstínu je připravena i nová barevná kombinace Matt Phantom Black, leštiči pak mohou sáhnout po černé metalíze. V každém případě najdou uprostřed nádrže a blatníků dva závodní pruhy.
Zásadní změna se však odehrála v řídící jednotce gigantického motoru. Řadový tříválec o objemu 2,3 litru byl doposud na prvních třech převodových stupních seškrcen, aby se majitelé kvůli jeho  výkonu a především kroutícímu momentu nedostávali do příliš stresujících situací. Takovou starostlivost ale ocenila jenom menšina těch, kdo si britskou raketu pořídili, a tak se  fabrika rozhodla počínaje modelovým rokem 2013 omezovač vyřadit z provozu. Teď už si brutální zátah, založený na hodnotách 148 koní a 221 Nm, bude moci každý vychutnat naplno kdykoli.
V cestovně zaměřeném modelu Touring omezovač kroutícího momentu zůstává, ale 203 Nm je pořád dost i na motorku s plně naloženými kufry a spolujezdkyní pohodlně rozvalenou na zadním sedle s opěrkou. Chromu na rozdíl od Roadsteru naopak přibylo - v základní výbavě jsou teď chromované padáky, opěrka spolujezdce a zadní nosič. V zájmu většího cestovního komfortu jsou vylepšená také obě sedla. Nové barevné kombinace jsou vyšperkovány ručně malovanými linkami. K Triumpu Rocket III Touring patří ve standardu také 36litrové boční kufry a plexištít, ale od Roadsteru se odlišuje víc než jen cestovním příslušenstvím.  

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist