globalmoto_duben_nolan




Nový Triumph 675 Street Triple

Podobně jako v případě Ducati 1098 se projevila síla internetu - nápor spekulací, špiónských fotografií i fotomontáží nakonec donutila výrobce vydat oficiální informaci. První snímek nového malého Speed Triplu se tak do médií dostává v předstihu před připravovaným představením, které je plánováno na 30. června 2007. První motocykly by měly být vyrobeny a dodány na trh ještě letos!


Základem nového modelu je image „velkého“ Street Triple v kombinaci s konstrukcí a pohonnou jednotkou modelu Daytona 675. Narozdíl od Daytony, která se ve srovnávacích testech měří (mimochodem velmi úspěšně) spíše se sportovními šestistovkami typu CBR či R6, míří Triumph 675 Street Triple do kategorie nahatých roadsterů určených na běžné silnice a dostupných za nižší cenu - první informace hovoří v přepočtu o 225 tis korunách. Pro mnohé motorkáře se tak na trhu za dostupné peníze objeví perfektní odpověď na věčnou otázku - „dvouválec nebo čtyřválec?“ S předpokládaným výkonem 106 koní (Daytona má dokonce 125 koní) totiž tento tříválec strčí do kapsy všechny dvouválce, točivým momentem zase v této cenové skupině o dost předčí čtyřválcové motory. A oznámená hmotnost 167 kg suché váhy taky zní přímo pohádkově. K posledním údajům patří výška sedla 800 mm, objem nádrže 16,6 či příplatkově dodávané madlo spolujezdce.


Přestože na našem trhu je Triumph zatím spíše popelkou, v zemích obklopujících lamanšský kanál patří k bestsellerům. Továrna se po požáru před několika lety úspěšně vzpamatovala a dokonce rozšířila výrobu i do Thajska, kde se montují především cruisery pro americký trh.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist