globalmoto_duben_nolan




Novinky Triumph 2010

I u Triumphu byl znát dopad hospodářské krize. Na první pohled se zdálo, že Britové pouze dovezli loňské modely a otřeli z nich prach. Nakonec se naštěstí ukázalo, že první pohled může být klamný.

Triumph Street Triple R

Jedním z nejoblíbenějších modelů z Anglie je Street Triple, motorka, která dokáže zle zatápět zlatému dolu japonských výrobců, tedy střední třídě naháčů. Letos se tento stroj dočkal své verze R, která je osazena tříválcem o obsahu 675 ccm, který má v erkové verzi 106 koní a 68 Nm. Pozadu samozřejmě nemohl zůstat podvozek, odlehčená kovaná kola brzdí kotouče o průměru 308 mm. Nejzajímavější je pak dvojice výfuků Arrow pod sedlem.

Triumph Speed Triple Special Edition

Svoji vymazlenou verzi dostal samozřejmě i velký Speed Triple. Ten se dočkal několika koníků navíc především díky výfukovému systému Arrow. Tím to ale zdaleka nekončí. Ze zlatých vidlic jistě poznáte značku Öhlins, která dodala i zadní centrální tlumič. Místo klasických brzdičů se na předku usídlili radiální čtyřpístky monoblok Brembo. Ani lakování samozřejmě nemohlo zůstat pozadu a speciální edice je vyvedena ve velice zajímavých barvách.

Triumph Rocket III Roadster

Na první pohled je Rocket téměř stejný, jako jeho předchozí generace a jiné verze. Když se ale na motorku déle zakoukáte, uvidíte několik nových detailů. Hlavní je samozřejmě matně černá barva, která má na Rocketu premiéru. Celá motorka je hodně očesaná, nenajdete na ní žádné zbytečnosti ani nepotřebné ozdoby. Ještě zajímavější je to pak v útrobách stroje. Tam přibylo 15% výkonu a točivého momentu. Výkon se tedy ustálil na 148 koních a točivý moment na 221 Nm. Další technickou novinkou je systém ABS, který se na Robjevil také vůbec poprvé. 

Triumph Tiger 1050 SE

Tiger se pro letošek dočkal pouze nových barevných kombinací a verze vybavené kufry a kryty rukou, což je vybavení, po ktrém sáhl vpodstatě každý nový majitel tohoto oblíbeného cestovního fundura.
Další modely se dočkaly pouze dílčích inovací, jako jsou nové barvy, nebo drobné doplňky, posuďte tedy sami, jak se to na ostrovech povedlo.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist