globalmoto_duben_nolan




Jubilejní Triumph Boneville T100

Anglický výrobce letos slaví 110. narozeniny, a při té příležitosti připravil pro svoje nejvěrnější fanoušky výroční edici legendárního Boneville T100. Volba je to celkem pochopitelná - jen těžko bychom v současné produkci značky hledali model, který by k historickému letopočtu 1902 odkazoval lépe.

Výroční model vychází ze standardního T100, od kterého jej odlišují klasické designové prvky, připomínající jak éru Bonnevillů šedesátých let, tak počátek minulého století, kdy začaly jezdit úplně první motorky s tímto názvem. Dobový vzhled modelu, který je už v základu vypadá jako vystřižený z učebnice old-schoolu, ještě více umocňuje barevná kombinace stříbrné a khaki,  chromované kryty řetězu  a ventilového víka a přidané madlo spolujezdce. Nechybí ani rozlišovací polepy na bočních krytech pod sedlem, imitující staré logo značky.
Triumph Bonneville 110th Anniversary Edition bude vyroben pouze v omezené tisícikusové sérii a tak není pochyb o tom, že se stane žádaným zbožím hlavně mezi sběrateli motocyklů Triumph po celém světě. Prodej má být zahájen v květnu, tak s investicí příliš neváhejte.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz



TOPlist