yamaha_demo_tour




Intermot 2010: Triumph

Britský výrobce se letos činil, a tak na rok 2011 připravil hned několik upravených modelů.

Kapitoly článku

Opravdovými novinkami jsou přitom Triumph Speed Triple, který prošel totálním faceliftem, a nová verze velkého cruiseru Thunderbird pod názvem Thunderbird Storm. Zajimavostí je, že podobně jako BMW, i Triumph přisel se zvýšením objemu motoru. To se ale netýka nového Speed Tripla. Ten má typický 1050 ccm tříválec, který v sobě nyní ukrývá 135 koní a točivý moment 111 Nm při 7750 ot./min. Nový model má ale už na první pohled mnohem ostřeji řezané rysy. Dravému designu motorky zcela dominuje dvojice nových předních světlometů. Nový model dostal také zbrusu nový podvozek a ABS.
Jak řekli při představování modelů zastupci společnosti, Triumph letos pracoval hlavně na vypilování jízdních vlastností svých motorek. U nového Speed Tripla se to promítlo do nižší výšky sedla, která přináší pohodlnější ovládaní stroje.
Víc cestovně a na pohodlnou jízdu zaměřené budou i další modely Truimphu, které se pro rok 2011 objeví v drobných úpravach. Triumph America i Speedmaster s 865 ccm řadovým dvouválcem se díky nižšímu sedlu a širším řidítkám posunuly designem I ergonomií více do kategorie cruiser, ve které zdatně dohání svého většího sourozence.
Triumph Thunderbird s 1600 ccm dvouválcem nabídne nově kromě sníženého sedla (700 mm) i škálu více než 100 volitelných doplňků, které podpoří individualitu každého stroje a jeho jezdce. Chybět nebudou ani nové barevné variance.
Tím hlavním je ale nová varianta stroje v podobě modelu Thunderbird Storm. Ten se na první pohled liší dvěma světlomety vpředu, uvnitř se však neukrývá 1600 ccm, ale dokonce 1700 ccm řadový dvouválec! Ten poskytuje 98 koní a točivý moment 156 Nm už při pouhých 2950 ot./min. Storm tak ma tvořit ještě brutálnější verzi již tak velkého Thunderbirdu.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist