globalmoto_duben_nolan




Třináctitunový Monster Motorbike

Tento devět metrů dlouhý a tři metry široký drobek opravdu nemá s auty žádný problém. Australský stuntdriver Ray Baumann si jej totiž postavil speciálně pro účely drcení aut na různých doprovodných show. Jako pohon použil dieselový motor Detroit Diesel s šestistupňovou automatickou převodovkou Allison. Obrovská kola s šířkou ke třem metrům pocházejí z osmdesátitunového těžního stroje Caterpillar a jsou poháněna řetězy po obou stranách. Tento výtvor dostal jméno „Monster Motorbike from Hell“.

 

 

Monster Motorbike nyní putuje po Austrálii a v březnu bude hlavní hvězdou zábavného programu na Motor Show v Melbourne. Ray Baumann, řidič dálkových souprav road train a stuntdriver ve skocích, pracoval na tvorbě tohoto šíleného stroje spolu s týmem spolupracovníků po tři roky. Proč se do celého projektu pustil? Jak sám říká: „Věnovali jsme se stunt drivingu už několik let, dosáhli několika rekordů a několikrát jsem si také zpřerážel kosti. Tohle je způsob, jak na to jít trochu bezpečněji. Teď budeme prostě demolovat věci, což je bezpečnější, než přes ně skákat, přestože skákání také nenecháme."

 

 



Na závěr se můžete podívat na kratičké video, abyste získali představu, čím se vlastně v té Austrálii baví... Bohužel ani z videa není moc jasné, jestli ta věc také zatáčí, nebo je snad svařená z traverz napevno? Ale snad ne, zdá se, že odpružení mají vychytané docela pěkně.

 

 

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist