journeyman_brezen




Eicma: TM představilo motokrosovou dvěpade MX 250 FI

Italské TM si pro milánskou výstavu přichystalo hned několik novinek. Jednou z nich byla horká motokrosová MX 250 FI. Na expozici nechyběl ani závodní speciál pro třídu Moto3 a nebo supermotard mistra světa Thomase Chareyreho. Tahle značka má holt závodění v krvi.

Kapitoly článku

TM slavnostně odhalilo svou čtyřtaktní motokrosovou dvěstěpadesátku MX 250 FI. Jako ostatní čtyřtaktní offroadové téemky má nádrž pod sedlem a hliníkový rám, který je výsadou především japonských značek. Přední vidlice je od značky Kayaba a brzdy od Nissinu. Nabízí se zde ale možnost dvěpade vybavit volitelnou brzdou od Bremba. Motor o objemu 246,9 ccm dostal čtveřici titanových ventilů a podle továrny se jedná o repliku motoru jejich továrních mašin ze světového šampionáti třídy MX2. Zajímavé je to, že dvěpade dostala dvojici výfuků. Na expozici proto nemohla chybět závodní dvěstěpadesátka italského motokrosaře, kterým je Samuele Bernardini.

Italská značka na výstavě přivítala také Maxe Nagla, který se stal továrním jezdcem a příští rok pojede v mistrovství světa jejich fabrický materiál. Německá motokrosová „stár“ se předvede také v rámci domácího motokrosového šampionátu ADAC MX Masters.

Dá se říct, že značka TM dominuje světovému šampionátu Supermoto, což jen dokazuje fakt, že kategorii S1 letos opět vyhrál Francouz Thomase Chareyre. Sériové supermotardy jsou pastvou pro oči a je fuk, jestli jde o civilní mašiny se zadním letmáčem a nebo čistokrevné závodní speciály se čtyřtaktním nebo dvoutaktním srdíčkem.

Také endura patří mezi evropskou špičku a podle široké nabídky dvoutaktních i čtyřtaktních soutěžáků je vidět, že se této třídě v TM hodně věnují. Zajímavý jsou také sériově vyráběné TM pro kategorii flat track pod označením FT. Je možné vybírat hned ze tří modelů, a to FT 450 FI, FT 530 FI a FT 300.

TM má prostě závodění v krvi a její expozice toto tvrzení jen podtrhla. I proto myslí také na mladé závodníky, pro které vyrábí juniorské motokrosy MX 85.   

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
klubko přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Newman přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist