globalmoto_duben_nolan




SYM Crox 125 - nový skútr v offroad stylu

Nabídka skútrů značky SYM je pořádně široká, ale tím se taiwanský gigant zřejmě nechce nechat ukolébat. Nedávno totiž přidal do kolekce další nový model, jehož design se zcela vymyká z dosavadní produkce. Moderní tvary modelu Crox 125 zjevně útočí na mladší generaci, stejně jako sympatická cenovka.

Nový SYM Crox na první pohled zaujme svým odvážným designem s off-roadovými prvky. Stačí se podívat na balonové pneumatiky s terénním vzorkem, motokrosové kryty rukojetí, prachovky vidlic nebo masivní držák řídítek - tohle je určený pro drsnější podmínky a hrubší zacházení. Když se k tomu přidají dvě přední světla nad sebou, leckomu se určitě vybaví Yamaha BW´s.
Crox je vybaven fungl novým vzduchem chlazeným jednoválcem 125 ccm o maximálním výkonu 7,5 kW se špičkou točivého momentu na hodnotě 8,9 Nm. Ani na Taiwanu nezapomínají na  rostoucí ceny pohonných hmot, a tak se snaží používat moderní technologie pro snížení tření, potažmo spotřeby paliva. V tomto případě se jedná o keramickou vložku válce, která zároveň prodlužuje životnost motoru.
Generaci mladých jezdců určitě osloví futuristicky vyhlížející přístrojovka s možností nastavení barvy podsvícení, okousaný kotouč přední brzdy, nebo LED blinkry. U nás by se měl SYM Crox  125 objevit ještě před polovinou letošní sezóny, a na prodejnách ho uvidíte s předpokládanou cenovkou 41 900,- Kč.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist