globalmoto_duben_nolan




Intermot: SYM Wolf 300 Cafe Racer

Taiwanská značka SYM letos slaví šedesáté výročí svého založení, a k této příležitosti představila inovovaný model Wolf, který se v sedmdesátých letech stal ikonou dopravního prostředku v ulicích Tchaj - Pej a dalších velkoměst. Klasický naháč dostal silnější motor, ale mnohem zajímavější je, že se bude vyrábět také v jednomístné café-racer verzi.

Wolf 300 Classic / Cafe Racer

Když se na Taiwanu řekne SYM, každému se prý automaticky vybaví model Wolf. Za téměř čtyřicet let co se vyrábí našel uplatnění v nejrůznějších rolích a četností výskytu se tam vyrovná kdejakému skútru. Jeho stopětadvacítkovou verzi si oblíbili například taiwanští pošťáci. 
Silnější dvěstěpadesátka letos povýšila na třístovku, respektive dostala nový kapainou chlazený jednoválec o objemu 278,3 ccm s výkonem 20,2 kW (27,5 k) v 8 000 ot.za min. a točivým momentem 25,5 Nm při 7 000 otáčkách. O přísun paliva z 15litrové nádrže do spalovacího prostoru se stará elektronické vstřikování paliva, a vibrace motoru drží na uzdě vyvažovací hřídel. Distribuce výkonu na zadní kolo probíhá přes šestistupňovou převodovku.
Celá motorka v dvojitém kolébkovém rámu z ocelových trubek, odpružení je vyřešené klasickou přední vidlicí a dvěma zadními tlumiči. Velkou důvěru vzbuzuje přední kotoučová brzda s radiálním třmenem.
Ani designérům značky SYM neušlo, že café-racery jsou aktuálně v módě, a vedle základního  modelu postavili na stejném základě celkem pohledný kafáč s malou kapotáží kolem světla a typickým bobkem na místě sedla pro spolujezdce. Motorka tím sice trochu ztrácí na užitné hodnotě, ale z pohledu estetiky získává spoustu kladných bodů.

SYM Maxsym 600

Vlajková loď mezi skútry značky SYM získala pro příští sezónu pár drobných vylepšení. Mezi ně patří nové plovoucí brzdové kotouče, vyhřívané rukojeti v základní výbavě a sklopná zrcátka pro snazší průjezd mezi kolonou aut a úsporu místa při parkování.

ex4U

Koncept malého elektrického vozidla je jakýmsi hybridem mezi motorkou a autem - tedy pokud jde o rozměry a jízdní komfort. Variabilní interiér nabídne podle výrobce přepravní kapacitu pro 2 dospělé osoby, případně jednoho dospěláka a dvě děti. Při obsazení pouze řidičem se zbylé místo dá využít pro přepravu nákladu. Technické údaje ani informace o tom, kdy se dostane do výroby, zatím nejsou k mání.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist