globalmoto_duben_nolan




SWM představilo naháče Varez 125 a 400

Továrna z italského Varese představila v Miláně finální verze svých naháčů nesoucích jméno podle sídla firmy. Stroje Varez překvapily loňskou Eicmu a stopětadvacítka už je dokonce od léta ve výrobě. Teď je na řadě čtyřstovka, která oproti loňskému roku prodělala pár změn. Zbylé modely se pak dočkaly nových barevných provedení.

Kapitoly článku

S nástupem výroby nových naháčů se v Itálii trochu zpozdili, ale to není nic, s čím by si člověk v této zemi měl dělat vrásky. Důležité je, že k tomu vůbec došlo, protože jde o moc zajímavé stroje. Povedený design zaujal už loni, zůstal prakticky beze změn a lákavá technika potvrdila své slušné předpoklady. Tedy alespoň v případě menší verze. Tu pohání vodou chlazená čtyřdobá stopětadvacítka s výkonem na hranici legislativních limitů, tedy s 15 koňmi. Ty si musí poradit se 136 kilogramů těžkým strojem, který drží pohromadě trubkový rám. Zajímavé je umístění nádrže pod sedlem, zatímco na jejím tradičním místě je airbox. Trošku překvapením by s tímto vzhledem mohlo být použití spojeného brzdového systému CBS, díky němu se ale povedlo stlačit cenu na finální 4290 euro.

Na stejném základu je postavená i větší čtyřstovka, jejíž výroba by se měla rozjet na přelomu února a března. Ještě ale nevíme bližší informace o výkonech, a tak s přihlédnutím ke zkušenostem s menší osminkou bychom k uvedeným datum tipovali o pár měsíců delší dobu. Finální verze by každopádně měla mít trochu jinak tvarovaný výfuk vyráběný italskou firmou Zard, brzdové třmeny, ten vpředu namontovaný na nastavitelné vidlici, dodá Brembo a oproti loňskému konceptu je tu také jiná přístrojová deska. Nově ji tvoří barevný TFT displej. Každopádně, i když to bude dřív nebo později, v téhle podobě půjde určitě o zajímavou štiku v rybníce kategorie A2.

Poslední novinky jsou spíš designového rázu, když enduro a supermoto motocykly napříč kubaturami dostaly nové černo-žluté barevné provedení. SWM se tím chce tak trochu odpoutat od minulosti spojené s Husqvarnou a také by to mělo přispět k bezpečnosti v provozu. O dost výraznějších barevných provedení se dočkaly také modely Outlaw, Ace of Spades a Six Days.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Dawes přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist