globalmoto_duben_nolan




Suzuki V-Strom 650 - nová generace již brzy

Oficiální představení nového V-Stroma 650 (MY2012) je na spadnutí. A Suzuki nás navíc ještě dráždí prvními fotkami.

Cestovní endura jsou v posledních letech stále více populární, ale neustále se zvyšuje kubatura těchto strojů. Lehké a ovladatelné stroje s menším motorem jsou nahrazovány univerzály s objemem agregátu 800-1200 ccm, což dokazuje např. Triumph Tiger 800 nebo Ducati Multistrada 1200.
Suzuki se ale drží osvědčené koncepce a plánuje oficiální představení nového V-Stroma 650 (MY2012) již na tuto sobotu. Aby Suzuki své zákazníky a příznivce dobře naladilo, vypustilo do světa v předvečer premiéry pár obrázků, na kterých jsou vidět hlavní rysy a linie připravovaného V-Stroma. Dá se předpokládat, že nová generace cestovního endura bude mít vidlicový dvouválec od L z modelu Gladius a výkon kolem 75 koní je více než reálný. Hlavní předností nového motocyklu bude dobrá ovladatelnost, komfort při cestování a určitě i velmi konkurenceschopná cena.
Z dalších indicií se dá usuzovat, že V-Strom bude mít 6stupňovou převodovku a sekundární převod bude opět řetěz. O odpružení se bude starat přední vidlice (otázkou zůstává, zda bude obrácená) a vzadu bude kyvná vidlice s centrálním tlumičem. Další nezodpovězený dotaz nám zůstává u kol, zda bude přední kolo 19" nebo dokonce 21" a zda budou ve výbavě lité nebo drátěné disky. Všechny tyto informace bychom měli znát o víkendu. Budeme vás informovat.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist