globalmoto_duben_nolan




Suzuki V-Strom 650 ABS 2012: Už víme, jak vypadá!

Po předešlé sérii v podstatě nic neříkajících snímků dnes ze Suzuki unikly první fotky definitivní podoby nové verze V-Strom 650 ABS pro rok 2012.

Kapitoly článku

Na první pohled je patrné, že se oblíbený univerzál V-Strom dočkal faceliftu masky, který se projevil hlavně na tvaru dvojice světel, jež nyní postrádají dřívější agresivně řezané tvary. Oblejší jsou také linie od masky k nádrži a před motorem přibyly boční mřížky, jak jinak než s oblými průduchy. Mírnému zakulacení neušly ani podsedlové plasty, s nimiž koresponduje kryt koncovky výfuku
Vedle prvních fotek nového V-Stroma 650 ABS jsou už známy také některé základní technické parametry. Srdcem nadále zůstává vidlicový dvouválec 645 ccm, stejně jako se nezměnily rozměry kol – vpředu 19palcové, vzadu 17ka. Nový V-Strom má šestirychlostní převodovku a ABS. Facelift přední části se odrazil na snížené kapacitě nádrže, která oproti předchozím verzím V-Stroma nově pojme 20 l paliva, tedy o dva lity méně. Celková hmotnost nového stroje byla redukována o 6 kilo na hodnotu 214 kg, naopak nepatrně vzrostla výška sedla ze dřívějších 820 na 835 mm.
Praktickou novinkou je elektronické ovládání polohy předního štítku (3 polohy). Inovací prošla také přístrojovka. Ta kombinuje analogový otáčkoměr s multifunkčním displejem ovládaným na řidítkách a mimo jiné bude obsahovat třeba kontrolku varování před námrazou.
Nový V-Strom kromě několika očekávaných technických novinek nabídne hlavně nový kabát. Zatímco v posledních letech se většina faceliftů velkých značek ubírala agresivní cestou zostřování hran a tvarů, nový V-Strom se naopak chlubí oblejšími tvary.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)

Líbí se vám nová podoba V-Stromu?

  1. Hlasováno: 521x
  2. Hlasováno: 190x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):
Motokatalog.cz



TOPlist