yamaha_tenere_duben




Suzuki GSR1000 už letos?

Další dobrá zpráva pro fandy power-nakedů je tady: Suzuki s největší pravděpodobností představí ještě letos nový nekapotovaný model s motorem z litrového GSX-R. Fotku novinky zveřejnil na titulce posledního čísla německý časopis Motorrad.

Stačí se podívat na přehled letošních novinek od konkurence, a hned je jasné, že odstrojená verze superbiku v nabídce japonské značky zoufale chybí. Právě v téhle kategorii se letos  zbrojilo nejvíc, a Suzuki celkem logicky potřebuje srovnat krok. A vypadá to, že se litrového GSR dočkáme hodně brzy - podle Motorradu už na říjnové výstavě Intermot v Kolíně.
Oficiální zdroje o parametrech novinky zatím mlčí, ale podle těch neověřených dostane motor i rám z GSX-R1000. S výkonem zřejmě Suzuki půjde trochu dolů, ať už jde o maximální hodnotu nebo otáčky, ve kterých jí čtyřválec dosahuje. Z původních 182 koní by se tak mohla výkonová špička dostat někam kolem 150 k.

Design motorky na fotce se hodně podobá letošnímu modelu GSR750 Special Edition, a nevidíme moc důvodů, proč na úspěšnou řadu nenavázat. Jestli Suzuki pověsí na nový model ještě nějakou zajímavou cenovku, má určitě šanci ukrojit z koláče super-nakedů pěkný kus.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz



TOPlist