husqvarna_svartpilen_801_2




Nová Suzuki GSX1250FA a GSF1250 Bandit

Suzuki si zvolila prestižní prostředí čtyřiadvacetihodinovky v Bol D’or ve Francii k představení dvou horkých novinek pro rok 2010. Po vzoru úspěšného cesťáku GSX650F přichází i kapotovaný bratr velkého Bandita pod označením Suzuki GSX1250FA. Vedle toho prodělala designové změny i nahatá verze Bandita.

Suzuki GSX1250FA 2010

Samurajská značka použila podobnou strategii, která se jí již v historii mnohokrát vyplatila, a uvádí na trh další kapotovanou verzi úspěšné řady GSF. Nový model GSX1250FA je plně kapotovaný cestovně-sportovní stroj vycházející z konstrukce a pohonné jednotky Bandita. Řadový vodou chlazený čtyřválec 1255 ccm s elektronickým vstřikováním by měl mít stejné naladění na sílu ve středních otáčkách jako letošní Bandit, to samé platí o ostatních technických parametrech, jako je rám, uložení motoru, brzdy,  úhel řízení či obutí.
Kapotáž je střižená spíše do turistického stylu, to platí i pro výškově nastavitelné sedlo. Konečně tak Suzuki může na trhu postavit konkurenta pro Kawasaki GTR, Yamahu FJR či BMW K1300GT, se kterými se sice nebude moci poměřovat v otázce nejnovějších technologií a maximálních výkonů, ale o to více by jim mohla „zatopit“ dostupnou cenou. V nabídce můžeme samozřejmě očekávat i verzi s ABS, které je u velkého cesťáku více než na místě.
Přestože se jedná „jenom“ o oblečenou verzi velkého Bandita, jsem na tento model hodně zvědavý, protože z vlastní zkušenosti při srovnávání Suzuki GSX650F s Banditem můžu dosvědčit, že malinko pozměněný posaz doplněný sportovně střiženou kapotáží dokáže pocitově nabídnout úplně jinou motorku, přestože tabulkové parametry a základ stroje mohou být úplně shodné s naháčem.

Suzuki GSF1250 Bandit 2010

Nahatá verze Bandita jako by si vzala trochu z image B-Kinga. S ostřejším světlometem s jednoduššími okolními plasty a přístrojovkou z ní vyzařuje mnohem více streetfighterského ducha. K tomu přispívá i černá barva motoru. Jinak Bandit zůstává stálicí na trhu motorek, které těží z tradice a spíše než převratnými technickými novinkami si své zákazníky přitáhnou spolehlivostí a univerzálností.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (35x):



TOPlist