yamaha_demo_tour




Supercrossové ME pokračovalo v rámci EICMA

Třetí a předposlední podnik letošního seriálu mistrovství Evropy v supercrossu se konal v sobotu v rámci motovýstavy EICMA v italském Miláně. Zatímco kategorii SX1 zcela ovládli Francouzi a vyhrál ji Cedric Soubeyras, v SX dvojkách se zase prosadili domácí Italové.

První dva závody se odjely ve francouzském Marseille a tam kraloval ve třídě SX1 loňský vicemitr Evropy Francouz Gregory Aranda na Kawasaki. V Miláně se tomuto jezdci také dařilo, když vyhrál druhé finále, ale předčil ho jeho krajan Cedric Soubeyras na KTM. Ten triumfoval v prvním finále a ve druhém dojel třetí, celkově tak získal do průběžné klasifikace ME nejvíc (25) bodů. Francouzi vůbec tento závod ovládli, stejně jako ten v Marseille, když nejlepším jezdcem z jiné evropské země byl v hodncení obou jízd dohromady až osmý Španěl Manuel Rivas Gomez. Tovární jezdec Kawasaki Aranda vede průběžné pořadí ME se ziskem 83 bodů právě před Soubeyrasem, který si zatím připsal 76 bodů. Třetí je další Francouz Maxime Lesage s 66 body.

V nově zavedené třídě SX2, která je určena pro mladíky do 21 let na motocyklech do 125 ccm, se v jediné finálové jízdě na deset kol prosadil domácí Ital Samuele Bernardini na KTM, který ale až pod šachovnicovým praporem porazil svého krajana Simone Zecchinu na suzuki. Rozdíl mezi nimi v cíli byl pouhých sedm desetin sekundy. Oba Italy doplnil na stupních vítězu Švýcar Killian Auberson (KTM). Zklamání ve třídě SX2 zažil vedoucí muž šampionátu Španěl Carlos Fernandez Macanas, který skončil po jezdecké chybě až devátý. ME skončí 13. listopadu ve švýcarské Ženevě. Původně naplánový podnik ve španělském Bilbau byl tamními organizátory zrušen.

Třída SX1, dvě finálové jízdy
1- Cedric Soubeyras (Francie-KTM) 15+10 bodů
2- Gregory Aranda (Francie-Kawasaki) 6+15
3- Fabien Izoird (Francie-Suzuki) 12+8
4- Khounsith Vongsana (Francie-KTM) 5+12
5- Christophe Martin (Francie-Honda) 6+9
6- Alexandre Rouis (Francie-Honda) 7+7
7- Cyrille Coulon (Francie-Suzuki) 10+1
8- Manuel Rivas Gomez (Španělsko-Kawasaki) 8+0
9- Matteo Bonini (Itálie-Suzuki) 2+6
10- Maxime Lesage (Francie-Kawasaki) 4+4

Třída SX2
1- Samuele Bernardini (Itálie-KTM)
2- Simone Zecchina (Itálie-Suzuki)
3- Killian Auberson (Švýcarsko-KTM)
4- Francesco Muratori (Itálie-Suzuki)
5- Theo Roptin (Francie-Yamaha)
6- Luca Moroni (Itálie-KTM)
7- Lorenzo Cucini (Itálie-KTM)
8- Josselin Pecout (Francie-Yamaha)
9- Carlos Fernandez Macanas (Španělsko-KTM)
10- Erik Giuliano (Itálie-KTM)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist