yamaha_mt09




Stuntrider Martin Krátký

Martin se letos pohyboval opět na špičce evropského stuntridingu, ale nenechal si ujít ani tuzemské akce. Co všechno absolvoval v letošní končící sezóně se dočtete v následujícím rozhovoru.

Sezóna 2011 určitě stála za to, kde všude jsi byl?
V letošním roce jsem se zúčastnil kromě akcí v Čechách opět i závodů venku. Jel jsem v Anglii, Rakousku a dvakrát v Maďarsku. Kvůli zranění jsem musel vynechat závod v Polsku (zraněná ruka) a druhý v Německu (zraněná noha). Ta druhá neúčast mě hodně mrzí, protože jsem trénoval fakt tvrdě (5 hodin denně) a dva dny před závodem jsem při tréninku spadl a bylo po všem. Své vystoupení jsem předváděl dále pak jěště na akcích na Slovensku, ve Švýcarsku a v Srbsku. 

Jak dlouho probíhala rekonvalescence a je už vše v pořádku? 
Stále nejsem fit, měl jsem pohmožděný úpon na noze a na nějaké velké skákání to zatím není. Přestávka přes zimu se mi tedy docela hodí na doléčení.
Kam se vlastně za poslední rok pohnul vývoj s Evropským Stunt šampionátem? 
Závodů je každý rok víc a víc, ale nemají jednotné hodnocení. Každý závod je tak trochu jiný a s tím i jiný přístup. Mě osobně se nejvíce zamlouvá hodnocení v Maďarsku, kde je porota proškolená a mají udělanou tabulku obtížnosti a triky se sčítají. V Čechách se letos žádný závod nekonal, což je velká škoda. V době Streetfighter days mělo spoustu kluků motivaci zlepšovat se. Dnes tomu tak už není.
Letos jsi přidal do svého arzenálu další Kawu, na co přesně je? 
Postavil jsem si ještě jednu 636-tku, měl jsem jí na ježdění bez vidlic, jen po zadním kole. Mezitím se změnilo hodnocení evropských soutěží a ježdění bez vidlic není bráno jako cosi navíc. Jako náhradní stroj se mi už párkrát osvědčila.
Jak vlastně motorka snáší takový záběr?
Nejvíc dostává zabrat rám, letos byl už 10x prasklý a budu muset dát úplně jiný, protože tenhle už má doslouženo, ostatně po 2 a půl sezónách na to má právo. Ještě jsem letos třikrát zničil převodovku, ale jinak nic velkýho neodchází.
Do konce roku by mělo být hotové nové video, jak jsi na tom?
Po letošním prvním videu bude následovat další, momentálně na něm pracujeme, vše se zbrzdilo zraněnou nohou. Myslím si, že by mohlo být hotové v půlce listopadu. Veškeré informace o mně se dají najít na mém webu.
Letošní akce
 
25.6.2011    Hungarian Championship, Kunmadaras, Maďarsko, 3. místo 
8.-9.7.2011  Streetbike European Championship, Rothis, Rakousko, 3. místo
31.7.2011    Stunt Bike Freestyle, Londýn, UK, 4. místo 
21.8.2011    Hungarian Championship, Kunmadaras, Maďarsko, 2. místo

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist