husqvarna_svartpilen_801_2




Střípky z Motosalonu Brno

Hned první dopoledne výstavy otevřené pro veřejnost spolehlivě zahnalo obavy vystavujících, že přijde málo návštěvníků. Přestože čtvrtek dopoledne obvykle bývá na výstavách volněji, v Brně je celá obrovská hala solidně zaplněná. Zácpy a návaly tu naštěstí díky dostatku místa a širokým uličkám mezi expozicemi nehrozí, ale i tak je u některých horkých hitů jako nová VFR, Z1000 či nového Velorexe neustále plno. Podívejte se s nám na první sérii zajímavostí z Brněnské výstavy.

První den výstavy pro veřejnost přinesl také nemilé překvapení v podobě sněžného poprašku, který k výletu na motorce opravdu neláká. Možná i proto vedení výstavy na poslední chvíli připravilo lákadlo v podobě vstupu zdarma dnes a zítra (čt + pá) od 17:00 do 20:00.
Unvitř hal už ale všichni myslí na jaro a řeší vizi nové motorky v garáži nebo aspoň nových doplňků ve skříni. Aspoň to tak vypadalo podle hojného počtu návštěvníků, které delší cesta do Brna rozhodně neodradila. 

Koncept Moto Guzzi V12

Hodně výjimečným exponátem se blýskla společnost A Spirit, která na výstavu do Brna získala jeden z trojice konceptů Moto Guzzi představených na výstavě EICMA v Miláně. Vystavený model by podle slov tvůrců, který je dvojice slavných jmen Miguel Galuzzi a Pierre Terblanche, první designovou úvahou na téma spojení myšlenky motadrového stroje a nového čtyřventilového motoru a stylu Moto Guzzi.



Mára Matoušek na čtyřkolce

Za hustého sněžení Mára vylákal zvukem svého dunivého Accessu houf diváků i ven do nevlídného počasí. Drifty jsou na mokru skoro samy, ale ani jízda po zadních mu zdá se nedělala problém.

Ducati

Na výstavě tato značka sice oficiálně chybí, přesto je zde alespoň jeden supersport vystavený. Hlavní novinku této značky, elektronikou nabitou Multistradu 1200 (viz první test tohoto motocyklu v ČR), si můžete během "výstavního víkendu" prohlédnout na showroomu sídle dovozce v Praze u Budějovické.

Testovací jízdy Akumoto

Zatímco venku řádil stuntrider Mára na čtyřkolce, uvnitř se jezdilo o poznání klidněji a navíc bez dunění motoru a vůně výfukových plynů - ano, uhodli jste, návštěvnící mají možnost si na vlastní kůži vyzkoušet elektrické skútry.

Besip

V expozici Besipu vás přivítá jezdec jediného motocyklu Suzuki na výstavě, který je zachycen v neradostném okamžiku, kdy v kotrmelcích opouští svůj motocykl. Na stánku se kromě varovných informací o nehodovosti a prevenci nehod můžete také svézt na trenažeru.

Touratech Adventure Kino

Na stánku značky Touratech, která nabízí doplňky a vybavení pro cestovatele, je pro vás připravené i malé kino s nabídkou cestopisných filmů českých cestovatelů na motocyklu. V pohodlí kina si tak můžete odpočinout od výstavního ruchu a zavítat na skok do Íránu, Kanady, Afriky či dalších zemí.

Loncin SBR 125 Spitzer

Celokapotovaná stopětadváca s cenou pod čtyřicet tisíc od čínského výrobce Loncin, který jako první hrdě vyráží na evropské trhy, aniž by se maskoval různými zástupnými "evropskými" značkami. Proč se zrovna o této mašině zmiňuji? Značný zájem ze strany brněnské omladiny mě přesvědčil, abych si tento stroj hned domluvil na jarní redakční test.

Výstava veteránů

Nejen starší ročníky návštěvníků nostalgicky zavzpomínali na doby minulé u jedinečné kolekce historických závodních strojů (nebo dobových replik, jako v případě závodní sajdkáry). Vystavené mašiny jsou přitom jen ochutnávkou před samostatnou výstavou Classic Show Brno 2010, kterou budete moci v Brně navštívit souběžně s výstavou Autosalon 2010 na začátku léta.

Další fotogalerie

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (40x):



TOPlist