globalmoto_duben_nolan




Novinky Shark 2010

Setkání dealerů přileb Shark pořádané minulý víkend importérem Nokamoto se neslo hlavně v duchu představení novinek pro sezónu 2010 i hodnocení stávajících modelů. Díky pozvání na tuto akci jsme měli jedinečnou možnost dozvědět se technické informace o servisu přileb i budoucí nabídce. Takže vám můžu s klidem v duši dosvědčit, že v síti Nokamota je o záruční i pozáruční servis Sharků dobře postaráno.

Mě osobně zaujalo předvedení nové verze odklápěčky Shark Evoline. Ta kromě líbivých designů dostala i novou mechaniku plexištítu s postupnou aretací, které by mělo být tišší a lépe ovladatelné. Konstruktéři zároveň podle reakcí majitelů první verze prodloužili vysouvací sluneční štítek a upravili polstrování kolem krku. Protože v této přilbě sám jezdím (viz recenze), potěšila mě zpráva o možnosti nechat si vyměnit uchycení plexi a štítku i u starších přileb, čehož jsem hned rád využil.
Další zajímavou zprávou pro jezdce s brýlemi je nabídka speciálních lícnic pro model Shark RSI. Tyto lícnice mají větší vybrání po straně a lépe podporují nasazení brýlí do přilby.  Na prezentaci zazněla také první informace o připravovaných bezdrátových komunikačních sadách s názvem Sharktooth (založených pravděpodobně na upraveném Bluetooth), kterých se dočkáme na jaře.

Shark S900 se sluneční clonou

Hlavní novinkou pro sezónu 2010 je nový model termoplastové integrální přilby Shark S900, který je vybaven vysouvací sluneční clonou. Za cenu mezi 5-6 tisíc tak na trh přichází dostupná přilba se slušnou výbavou, mezi kterou kromě zmíněné sluneční clony patří ještě vyjímatelné a pratelné polstrování, odnímatelná nosní maska a chránič brady.  V nabídce přibyde také model Shark S700, který díky absenci těchto nadstandardních prvků nabídne ještě lidovější cenu.
A ještě jedna dobrá zpráva na závěr? Dovozce značky Shark, společnost Nokamoto, pro své zákazníky na květen 2010 chystá okruhový den na nově otevřeném okruhu Slovakiaring kousek od Bratislavy.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Související firma
  • Nokamoto

    Oficiální importér motocyklového oblečení Clover, Bering, Segura a přileb Shark a zavazadlových systémů Bagster. Oficiální dealer motocyklů Honda a náhradních dílů. Servis motocyklů Honda.




TOPlist