yamaha_mt09




Scott představuje novou přilbu MX 550, ale i výstroj pro cestovatele

Značka Scott si pro milánskou Eicmu přichystala novinku v podobě offroadové helmy MX 550. Kromě této novinky představila výstroj pro offroadovou sekci, ale zrovna tak pro silniční, zejména pak cestovně založené motorkáře.

Před nedávnem přišel Scott s vlastní motokrosovou botou MX Scott 550. Nyní přichází s novou motokrosovou helmou MX 550, která si zakládá na perfektní ventilaci a pochopitelně bezpečnosti jezdce. Než se vývojový tým pustil do práce, sezval si motokrosové a enduro jezdce a vyslechl si jejich požadavky na ideální přilbu. Na základě jejich požadavků potom vyvinul novou helmu, kterou veřejnosti představuje v rámci milánské výstavy EICMA.

Přilba disponuje velkými větracími kanály v celé helmě a velkým přívodem vzduchu umístěném na přední části pod kšiltem. Stejně velkou pozornost tým věnoval i bezpečnosti, a snažil se eliminovat zranění při nárazu hlavy kolmo dolů, ale i nárazu z boku. Díky vlastní technologie MIPS a Conehead by měla být hlava dobře chráněna a zranění zásadně eliminováno.

Přilba je vyrobena z materiálu EPS, tedy termoplastu a na výběr je z pěti barevných provedeních variant. Hmotnost přilby výrobce uvádí 1500g a upevňuje se pomocí DD kroužků. 

Značka Scott byla první, kdo přišel s motokrosovými brýlemi, a tak na expozici nemohla chybět celá škála brýlí v nejrůznějších barevných kombinacích, což se týká zejména nejvyššího modelu Prospect. Za pozornost určitě stály motokrosové komplety, které se předvedly v barevném provedení pro rok 2018. Prohlédnou byla možnost také nové chrániče, které jezdí český talent extrémního endura David Cyprián.

Scott vyrábí vybavení také pro motorkáře sedlající cestovní motocykly a právě tato sekce patří mezi nejžádanější. Jde například o bundu a kalhoty Dualraid, které jsme letos vyzkoušeli v Peru a byli jsme nadmíru spokojeni, podobně jako cestovatelé Mirka a Vojta "JedemKolem". Letos přibyla tmavě zelená varianta a je fakt, že vypadá moc pěkně. Díky pestré nabídce si u Scottu vyberou jak jezdci sedlající cestovní endura, tak motorkáři, kteří prohánějí naháče či skútry.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist