globalmoto_duben_nolan




RST představuje novou kolekci pro rok 2017

Rovných devadesát novinek najdete příští rok v katalogu RST. Oblečení téhle britské značky je čím dál víc vidět nejen na silnicích, ale i v závodech. Jenom v Čechách obléká zakázkovou kombinézu RST už přes 40 jezdců na přírodních i uzavřených okruzích, a v nadcházející sezoně pak přibude dalších 28 závodníků. V domácím šampionátu BSB má značka ještě větší zastoupení a znát jí můžete také jako generálního a safety partnera letošní TT Isle of Man.

Kapitoly článku

S produkty RST se setkáváte i na fotkách z našich redakčních testů, a například textilní komplet Adventure II - mimochodem nejprodávanější z celého sortimentu - jsme vyzkoušeli opravdu důkladně. Bunda ani kalhoty po třech letech intenzivního používání sice ještě zdaleka nevykazují známky obnošení, ale přesto jsme byli zvědaví, co nového se u RST chystá.

Modernizací tentokrát prošla skoro celá modelová řada (vloni se značka zaměřila hlavně na získání certifikátu CE pro všechny svoje výrobky), a kromě toho přichází několik úplně nových modelů. V RST hodně dbají na zpětnou vazbu od zákazníků, a díky tomu mají pořád dostatek podnětů ke zdokonalování. Podívejte se s námi na ty nejzajímavější novinky.

Začít nemůžeme nikde jinde, než u vzpomínaného kompletu Adventure. Tohle textilní oblečení jsme si pro jeho univerzální využití fakt oblíbili, a pánové z RST nám teď udělali radost s novou generací.  A určitě nejen nám, ale i všem, kdo se chtějí barevně sladit s motorkou. Nově se v nabídce totiž objevuje "bavorácká" kombinace s modrou barvou, fandové značky KTM pak můžou sáhnout po černo-oranžovém provedení. To ale nejsou jediné změny. Nový model Adenture IV přinese jednak víc bezpečnosti - viz například vnější TPU protektory na ramenou, tak i komfortu. Kvalitní ventilace byla silnou stránkou kompletu už dřív, ale teď, když se zlepšil tvar a ovládání předních panelů na bundě (ty stávající se trochu komplikovaně zapínaly), má nová Adventure namířeno k dokonalosti.  Hustější síťka ve vetracích plochách by navíc měla zamezit zanášení, například hmyzem. Hodně komfortně vypadá nový odjímatelný límec, který je na omak podobný péřovce.
Výrobce vyladil také přípravu pro camelbag tak, aby lépe vyhovovala vložení různých picích vaků. Kromě toho RST nabídne svůj vlastní systém camelbagu.

To ale není z textilu všechno. Nový komplet Rally se nechal inspirovat legendárním závodníkem Dakaru Mickem Extancem, a jako dostupnější alternativa k Adventure III je určen hlavně pro cestovní endura. Vyznačuje dostatečným množstvím kapes i reflexních ploch, všechny chrániče mají CE homologaci, a prostup vody jenom tím správným směrem zajišťuje membrány SinAqua WP.

A teď ke kůži. U sportovních kombinéz se toho pro příští rok zas tak moc nemění, ale například model Blade II dostal střízlivější grafiku a lepší materiály. RST se však jako partner závodu TT Isle of Man hodně věnuje retro stylu, a nad bundami jako je Roadster II, Classic TT Retro II nebo Interstate zaplesá srdce nejednoho fanouška café racerů, scramblerů či klasických motocyklů.

Co si obléct k takové kožené bundě, která i přes všechny bepečnostní prvky vypadá skoro civilně? No přeci aramidové motorkářské džíny. RST má v nové kolekci celkem šest různých modelů, což je zatím nejširší nabídka jakou známe.

Poslední zajímavou novinkou je dvoudílný nepromok v signální žluto-zelené barvě, kterou RST vybralo na základě nezávislého testu viditelnosti. Proti jednodílné kombinéze má bezesporu výhodu ve snadnějším oblékání, a se svým výrazným barevným designem, který doplňují obrovské reflexní plochy od 3M, je navíc asi nejbezpečnějším způsobem, jak v dešti zajistit vlastní viditelnost. Bundu i kalhoty lze převážet v přiložené kapse s páskem.

Sortiment RST je mnohem širší, takže předchozí řádky berte jen jako průžez nejzajímavějšími novinkami pro příští rok.

Oblečení RST do ČR dováží od roku 2009 firma Vágnersport a protože poptávka po tomto zboží neustále roste, pozvali jsme jejího majitele do našeho on-line rozhovoru. Filipa Vágnera se můžete ptát nejen na novinky pro příští sezónu, ale na všechno, co vás kolem značky RST zajímá. Samozřejmě dostanete také informace, které jste nenašli na webu. Čas na to máte do tohoto pátku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Filip Vágner

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

Ninjista
Dotaz od Ninjista položen 22.11.2016 15:56

Dobrý den,
zajímalo by mě, proč je RST tak špatně sehnatelné.
Při kontaktování dvou prodejců se zájmem o zelené boty, mi bylo sděleno, cituji "je to špatné boty -2016 RST PRO SERIES RACE / 1503 zelené budou naskladňovat 15.4.2016 v Anglii. Bohužel všechny termíny posunuly. Boty nebudou v celé republice. Na obchody v CZ se budou naskladnovat až kolem 25.4.2016".
Do dnešní doby mají tyto boty pouze na objednání.
Škoda takto jsem pochodil i před pár lety, když jsem sháněl minulý model zelených motobot.
Děkuji

Odpověď od Filip Vágner z 25.11.2016 10:19

Dobré dopoledne. Děkuji za zaslaný dotaz. Model bot 1503 PRO SERIES byl dlouho očekávanou novinkou. Původně byla první dodávka potvrzena výrobcem na březen, ale došlo ke zpoždění kontejnerů :( Od 25.4. jsou však u dealerů boty dostupné a např. firmy Bonmoto, nebo K2moto je mají stále skladem. Tam je lze objednat i na e-shopu. Případně jsou k dispozici i u nás.
Starší model Tractech 1516 byl po celou sezonu 2015 např. v K2moto (dealer Kawasaki) stále k dispozici v dostatečné zásobě a kompletní velikostní řadě...
Bohužel je někdy třeba pátrat a nebo využít nejsnazší možnost - kontaktovat přímo dovozce, tedy nás.

jirka-mz
Dotaz od jirka-mz položen 22.11.2016 21:23

Dobrý den,
chci se zeptat na dostupnost novinek, konkrétně nového modelu Adventure. Kdy bude dostupný na našem trhu? A jak na tom je nový model s použitými materiály, a rozsahem změn (zdali se vyplatí počkat na nový nebo změny nejsou moc zásadní oproti aktuálnímu)?
Děkuji

Odpověď od Filip Vágner z 25.11.2016 10:29

Dobrý den. Novinky RST jsou u dealerů dostupné na počátku března. Stejně tak by to mělo být i v roce 2017. Adventure má několik změn, ale to je na delší povídání. Zásadní osvědčené věci na tomto modelů zůstanou zachovány, změny se týkají především doplnění barevných variant a doladění drobných detailů, které usnadní a zpříjemní používání. Sám Adventure používám a pokud se Vám líbí letošní model designově více a nebo spěcháte, určitě bych s koupí neváhal.
Netlačí-li Vás čas, využil bych v březnu možnost prohlédnout a vyzkoušet oba modely a vybrat si ten, který bude lépe vyhovovat Vašim potřebám.
Věřím, že budete spokojen. F.V.

Dvořin
Dotaz od Dvořin položen 22.11.2016 23:26

Dobrý večer. Zajímalo by mě jak je to u RST s měřenýma kombinézama. Případně zda lze u vás vyřešit úpravu délky rukávů a pod. Druhý můj dotaz je ke kvalitě. Má třeba Kamil Holán nebo Aleš Nechvátal jinou kombinézu, než si já jako běžný zákazník mohu koupit? Děkuji

Odpověď od Filip Vágner z 25.11.2016 11:25

Dobré dopoledne. Máme tu čest, že jsme jedním z 5-ti států na světě, který měřenou kombinézu RST pro zájemce může nabídnout.
V případě potřeby máme ale i vlastní dílnu, která mimo opravy a našívání reklam, dokáže zákazníkům i upravit konfekci.
Tzn. není problém ani s úpravu délky rukávů nebo nohavic. V případě zájmu o mírovou kombinézu mě určitě neváhejte kontaktovat.
Závodníci kteří používají kombinézy RST mají zcela totožné vybavení jako je v nabídce pro běžné zákazníky!


Boco818
Dotaz od Boco818 položen 23.11.2016 18:03

Chcem sa spytat ci nova bunda Adventure bude mat aj zmeneny strih voci Adventure II.
Tu som si totiz chcel kupit, ale velkost M mi bola prilis velka (hlavne na rukavoch a pri pade by sa chranice sklzli mimo laket a tympadom nebola bezpecna) a velkost S zase mala kratke rukavy. Z aktualnej Adventure II by mi idealne sedela S s dlhsimi rukavmi.
Tak dufam ze v tomto smere bude nejake zlepsenie pre mna ;)

Odpověď od Filip Vágner z 25.11.2016 12:26

Zdravím Vás. Střihově se na tomto modelu co se rozměrů týká nebude měnit nic. Adventure je třívrstvá bunda a najít kompromis pro správné rozměry při zachování funkčnosti a náležité ochrany uživatele, trvalo téměř dva roky. Velikost S je určena pro subtilní postavy s odpovídající výškou a váhou k této velikosti.
Několika zákazníkům jsme ale manžety rukávů na různých modelech vč. Adventure v naši dílně již upravovali a to zkracovali i prodlužovali.
Výrobce musí z důvodu celkového množství prodeje respektovat většinu. Máme např. dotazy ohledně nabídky bot pro lidi s vyšším nártem. Ale množství zákazníků s tímto "problémem" je v populaci zastoupeno cca 10% a tak je případná výroba nerentabilní.

rudy56
Dotaz od rudy56 položen 24.11.2016 08:13

Dobrý den, mám bundu a kalhoty Vaší značky a mohu říci, že jsem s tímto kompletem spokojen. Snad až na servis. Rozbil se mi vrchní zip u bundy a v prodejně moto Stuparič Tábor kde jsem tento komplet koupil a žádal aby to poslali do opravny jsem nepochodil. Kde bych si mohl tento zip nechat vyměnit?
Děkuji za odpověď
Rudolf Čvančara
Okrouhlá Radouň 107
37842 Nová Včelnice

rudolf.cvancara@seznam.cz

Odpověď od Filip Vágner z 25.11.2016 13:22

Dobré odpoledne. Díky za tento dotaz. Zcela upřímně postoj prodejce nechápu a důvodu k jeho chování nerozumím :(
Pokud zip nejeví zcela zřetelné mechanické poškození, máte plné právo na jeho výměnu v rámci reklamace.
Dokonce i v případě poškození při pádu a pod. našim zákazníkům vyjdeme maximálně vstříc a provádíme opravy za režijní ceny http://www.opravy-motoobleceni.cz/
Bundu s dokladem o koupi zašlete s krátkým průvodním popisem na adresu naši firmy prosím. F.V.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Související firma



TOPlist