yamaha_demo_tour




Royal Enfield otevře novou továrnu v Británii

Je dobré vědět, že tradice neumírá a mnoho lidí si stále dokáže vzpomenout na klenoty dob dávno minulých. Jak jinak si lze interpretovat poptávku po klasických motocyklech Royal Enfield, která za poslední roky zažívá raketový vzestup. Vzestup dokonce takový, že se firma rozhodla více expandovat do světa.

Expanze této indické, původně však britské značky, bude probíhat v následujících letech a celkově si vyžádá investici bezmála dvou miliard korun. Zásadním bodem plánu je otevření nové továrny v britském Leicestershire. Royal Enfield se tak s výrobou svých modelů „vrátí domů“ a zároveň je možné, že tím nakopne mnoho potencionálních zákazníků, kterým doposud nevoněla motorka vyrobená v Indii. Spolu s továrnou, která se otevře již koncem tohoto roku, vznikne na ploše v Leicestershire ještě menší technologické centrum.
Britskou továrnou to ale nekončí a Royal Enfield výrazně poroste i ve své domovině. Zde se plánuje otevřít nová továrna v Chennai v jižní Indii. Její výstavba potrvá do poloviny příštího roku a stejně jako v případě té britské, i zde si výrobce vytvoří vývojové středisko. To vše se odehraje v rámci zmíněného vzestupu poptávky, díky kterému dosáhl Royal Enfield za minulý rok prodeje více než 300 000 kusů motocyklů. Pro letošek cílí značka na hranici 450 000 kusů.
Royal Enfield v Británii vyráběl od svého vzniku v roce 1893 a první motorka zde vznikla roku 1901. Po druhé světové válce, konkrétně v roce 1949, začal prodej motocyklů do Indie, kde si je oblíbily místní úřady a záhy zvolily model Bullet jako vhodný pro policii a armádu. Od té doby se motocykly pod licencí vyráběly zde a tento stav přetrval i po uzavření původní britské továrny roku 1971.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist