yamaha_demo_tour




Royal Enfield Continental GT se už vyrábí!

Od představení prvního konceptu utekly skoro dva roky, ale nakonec se indický café-racer přeci jen dočkal sériové výroby. Oficiální představení proběhlo minulý týden ve stylovém prostředí klubu Ace Café London, kam firma Royal Enfield přivezla hned několik desítek testovacích strojů.

Kapitoly článku

V produkci značky Royal Enfield se nový model objevuje po hodně dlouhé době - doposud se firma řídila podobnou strategií, jako například ruský Ural. Ani Continental GT na pohled nevypadá jako moderní motorka, ale v tomto případě jde pochopitelně o záměr designéra, který se inspiroval vzhledem klasických motocyklů ze šedesátých let. Pod old-schoolovým kabátem se ale ukrývá řada soudobých technologií, jako například vstřikování paliva Keihin, elektrický startér, digitální elektronické zapalování, brzdy Brembo nebo plynové zadní tlumiče Öhlins s oddělenou nádobkou.
Na vývoji podvozku se ve velké míře podílela známá customérská dílna Harris Performance, která navrhovala základ rámu i geometrii. Konstrukce čtyřtaktního vzduchem chlazeného jednoválce vychází z osvědčeného motoru, používaného v modelové řadě Royal Enfield Bullet. Jeho zdvihový objem se po převrtání zvýšil z 500 na 535 ccm, přičemž výkon narostl na 21,4 kW (29,1 k) v 5 100 otáčkách a nejvyšší točivý moment dosahuje hodnoty 44 Nm ve 4 000 ot.za min. O distribuci výkonu se stará pětistupňová převodovka. 
Nový Continental GT je momentálně nejvýkonnějším modelem v nabídce značky Royal Enfield, a zárověň skoro nejlehčím - s pohotovostní hmotností 184 kg váží jenom o čtyři kila víc, než Bullet 350. Do nádrže se vejde 13,5 litru paliva.
Cena pro český trh byla stanovena na 169 tisíc korun. Zájemci v Anglii a Francii si už nyní mohou rezervovat zkušební jízdu, u nás se první dva kousky mají objevit už během října letošního roku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):



TOPlist