globalmoto_unor




Rieju rozšiřuje řadu svých endur o vybavenější verzi PRO

V květnu se na trh dostalo první ostré enduro Rieju, model MR300. Ten vychází z Gas Gasu EC 300 a podobně jako v případě původního výrobce přichází i pod novým jménem po základním modelu vylepšená varianta. Ta se bude celým jménem jmenovat Rieju MR300 PRO, nabídne drobné změny na podvozku a atraktivní výbavu.

Kapitoly článku

Kdo chyběl na hodině managmentu a ekonomiky, tomu dáme jenom rychlé opáčko pro připomenutí. Před rokem vstoupila rakouská KTM do španělského Gas Gasu, kde se nejprve mluvilo o formě joint venture spolupráce, ve finále to ale bylo klasické skoupení konkurence. Nově jsou endura a motokrosy s logem Gas Gas v podstatě převlečené „kátéemky“, původní španělská technika ale neskončila. Výrobní řadu ostrých soutěžních strojů převzala další španělská značka Rieju, která nyní drží vlajku španělských terénních motocyklů.

Gas Gas je Rieju a KTM je Gas Gas

Prvním ostrým Rieju, které se ukázalo světu, bylo MR300, které sdílí většinu techniky s novým sourozencem MR300 PRO. Dvoutaktní třístovka ale v tomhle případě dostala několik „rychlých“ dílů, které každý soutěžák myslící to s ježděním trochu vážně ocení. V první řadě je to vidlice Kayaba, která se na první pohled může zdát jako ta samá 48mm na základním modelu, jenže není. Ve verzi Pro jsou její kluzáky potažené povrchem DLC pro nižší tření a dokonalejší chod, navíc obě nohy při sobě drží červeně anodizované frézované brýle. Stejným způsobem výroby a povrchovou úpravou prošly také středy kol spojené dráty s jinými ráfky. Zatímco standardní verze vyjíždí s fabriky na Excelech, PRO je vybavené ráfky značky Gold Speed. A aby těch vylepšení okolo kol nebylo málo, našly tu nově své místo rychloupínací osy, vpředu plovoucí kotouč a standardně montované brzdiče Nissin doplní brzdové pumpy stejného výrobce.

Také další vylepšení jsou orientované hlavně na ostré použití. Jsou tu přidané kryty motoru, elektrický ventilátor na chladiči, řídítka s gripy Renthal, jiný je také vzduchový filtr, koncovka výfuku FMF a sedlo s protiskluzovým povrchem. Tohle pěkně vybavené enduro vás v Česku vyjde na 224900,- a dostupné by mělo být od druhé poloviny listopadu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist