husqvarna_svartpilen_801_2




Red Bull Romaniacs 2009 + videa z etap

Včera skončil v rumunském Sibiu šestý ročník jedné z nejvýznamnějších evropských rallye. Po pěti vyčerpávajících dnech dovezl do cíle poslední etapy své BMW G450X Andreas Lettenbichler z Německa, za kterým již následovala řada strojů KTM. Nutno dodat že ve více než dobrém světle se představili i naši jezdci.

Závod, kterého se pravidelně účastní řada známých jezdců, za všechny jmenujme např. dvojnásobného vítěze Dakarské rallye - Cyril Despres, začal 15.8. úderem čtrnácté hodiny prologem přímo uprostřed města. Hlavní ulice v Sibiu se ukázala jako jedinečné místo především kvůli přístupu diváků. Ti se v hojném počtu dobře bavili, protože prolog rallye místy připomínal trialové závody. Jezdci si museli poradit s překážkami z pneumatik, klád, autovraků, kamení či rozbořených zdí domů. Sami uvidíte na videu na konci kapitoly, že to nebyla žádná legrace.
Poté se již jezdci přesunuli do pustých hor, kde je čekaly nejtěžší etapy. Po prvním dni v rumunských Karpatech kraloval na čele kategorie Pro Novozélanďan Chris Birch se strojem KTM 300. Druhý den jezdce čekala 150 km dlouhá etapa s cílem ve městě Petrosani, do kterého jako první přijel Španěl Xavier Galindo Arbones (KTM250). Třetí den a další náročná horská etapa. S nástrahami trasy vedoucí ve výškách 1500 m nad mořem se nejlépe vypořádal Cyril Despres. V poslední etapě, která jezdce zavedla opět do centra města Sibiu- respektive na střechy jeho budov, si pro celkové vítězství dojel němec Andreas Lettenbicheler.

Skvělého úspěchu dosáhli čeští jezdci. V konkurenci závodníků z 24 zemí dokázala naše dvojice Zdeněk Cyprián, Martin Volný (team Bodro Czech Racing) zvítězit v kategorii Expert. Ve třídě Hobby stejného úspěchu dosáhla dvojice Oldřich Bražina, Jaromír Lach, rovněž z týmu Bodro Czech Racing. Blahopřejeme!!!

Celkové výsledky:

Pro

1. LETTENBICHLER Andreas (GER), BMW
2. BIRCH Chris (NZ), KTM 300
3. DESPRES Cyril (FRA), KTM 300

Expert Single


1. VAN DEN GOORBERGH Jurgen (NDL)
2. GYENES Manuel (ROU)
3. DIETRICH Florian (GER)
.....
DQ. HOSTETTLER Ernst (CZE)

Expert Team

1. CYPRIÁN Zdeněk, VOLNÝ Martin , Bodro Racing Czech (CZE)
2. KIRSCH Jeff, KIRSCH Joe, Enduro de Luxe (LUX)
3. DENISON Chris, SMITH Alexander, Team USA (USA)

Hobby

1. BRAŽINA Oldřich, LACH Jaromír, Bodro Racing (CZE)
2. KOHLMAIER Peter, NESUTA Peter, OMMA Old Men MX Assoc (AUT)
3. HEINZE Stefan, RAUCH Knut, H&R MC Ohrdruf, (GER)

Pro představu o náročnosti doporučujeme shlédnout videa :)

Videa

Prolog



1. den



2. den



3. den



4. den

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (104x):



TOPlist