journeyman_brezen




První pomoc na cestách: Opravná sada pneu Slime Power Sport

Defekt moto pneu může na cestách potkat každého i bez vlastního přičinění. Proražená nebo prasklá pneumatika na motorce znamená okamžitou ztrátu stability a situace je o to nebezpečnější, jedná-li se o přední kolo. V tuto chvíli je motorka téměř neovladatelná a směr nepředvídatelný. Ve velké míře záleží na instinktu jezdce a také na štěstí, zda v této „horké“ chvilce nedojde k čelnímu střetu s jiným účastníkem provozu. První okamžiky při defektu vás chrání paní Štěstěna, dále je na řadě opravná sada pneu Slime Power Sport, která by neměla chybět ve výbavě žádného motorkáře.

Píchlé pneumatiky na motorku opravíte do 15 minut

Dojde-li k defektu moto pneu bez nehody, která vyžaduje odtah nebo výjezd jiných složek, opravná sada pneu Slime Power Sport od amerického výrobce vám pomůže problém vyřešit během několika minut bez demontáže pneumatiky.

Pomocí hadičky s hlavicí jednoduše nalijete přes ventilek tmelící přípravek do pneumatiky na motorku, mini kompresorem připojeným dle návodu dofouknete moto pneu na požadovaný tlak a můžete pokračovat v jízdě. Výrobci mysleli i na různé způsoby připojení kompresoru, a tak v sadě naleznete napájecí kabel do zapalovače, svorky pro připojení na kontakty baterie i kabel pro hůře přístupné baterie. Nechybí ani měřič tlaku, který vám potvrdí správné nahuštění.
Přípravek obsahuje směs ekologických vláken, polymerů, lepidel, patentované tuhnoucí složky a dalších příměsí, která těsně přilne k poškozenému místu a okamžitě ho zacelí elastickou záplatou s dlouhotrvajícím účinkem.

Jak velké průrazy pneu opravná sada zacelí?

Tmel Slime Power Sport utěsní průpichy o velikosti do 6 mm u bezdušových moto pneu. Máte-li pneumatiky s duší, je třeba dokoupit k sadě ještě odpovídající opravnou náplň, která zacelí průpichy do 3 mm. Pozor! Jedná se pouze o defekty na běhounu pneumatiky, nikoli na boční straně.

V každém případě je dobré průběžně sledovat stav pneumatik, abyste dokázali předvídat, kdy vám hrozí defekt pneumatiky na motorku.

Opravná sada moto pneu pro bezpečné dojetí do servisu

Je třeba upozornit na to, že žádná opravná sada vám z píchlé pneumatiky novou neudělá. Jedná se o pomocníka, který vám zajistí bezpečné dojetí do pneuservisu, kde se postarají o odbornou opravu nebo výměnu pneumatiky. Tmel opravné sady pneu Slime Power Sport je 100% ekologicky odbouratelný, nepřestavuje tedy po odstranění v rámci opravy moto pneu zátěž pro životní prostředí. Po použití sady nezapomeňte dokoupit opravnou náplň pro příští použití!

Pneumatiky na motorku jsou náchylné k defektu, pokud o ně řádně nepečujete nebo už „přesluhují“. Pořiďte si včas nové a předejdete tím nutnosti použít opravnou sadu pneu!

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist