journeyman_brezen




Průvodce výstavou Motocykl 2008

Přehlídka všech modelů motocyklů na našem trhu, výběr z kompletní nabídky příslušenství, doprovodné akce, známé tváře kamarádů od motorek... ano, řeč je o jarní výstavě Motocykl 2008 na pražském výstavišti. Letos výstava poprvé obsadí komplet celé výstaviště se všemi Křižíkovými pavilony a Malou sportovní halou hostící výstavu Bohemia Custom. Prohlídka všech pavilónů tedy uzavře celý okruh a návštěvníci se nebudou muset v žádné části vracet zpět. Stejně jako vloni najdete první expozice již v montované hale před hlavním palácem výstaviště, kde hned na začátku napravo určitě zajděte mrknout také na náš stánek Motorkáři.cz. Podívejme se, na co se letos můžeme na výstavě těšit, v další kapitole pak najdete všechny praktické informace.

Kapitoly článku

Výstava není jen o prohlížení motorek (a že jich tam bude přes tisíc), ale jde také o skvělou příležitost, jak si vybrat a na místě zakoupit helmu nebo jiné příslušenství. Kde jinde si na jednom místě můžete porovnat a vyzkoušet produkty všech značek na českém trhu? V rámci výstavy se bude konat soutěž přestaveb Bohemia Custom. Dále mohou návštěvníci hlasovat v soutěži o Motocykl roku 2008, která letos bude vyhlášena v dubnu a vy si tedy můžete na výstavě prohlédnout soutěžící modely a při odchodu hned hodit svůj hlas do připravených boxů. Ale pojďme se podívat, jak jsou letos umístěny nejzajímavější expozice. Pravidelné návštěvníky můžu předem uklidnit - značky převážně zůstávají na stejných pozicích jako vloni.

Úvodní montovaná hala

V první hale jsou pro rozehřátí spíše menší, ale o to exkluzivnější expozice.  Na stánku Ducati  na Vás doufám bude čekat nový Monster 696, o kterém jsme před pár týdny znovu informovali zde. Psali jsme také o českém zastoupení Triumphu, zajímavostí bude určitě expozice čtyřkolek Can-Am, přestože níže uvedeného divokého křížence silničního stroje a sněžného skútru, prezentovaného na podzim na světových výstavách, zde podle vyjádření firmy zatím neuvidíme.  

Náš stánek serveru Motorkáři.cz letos najdete hned po vstupu do úvodní montované haly. Jako každý rok pro Vás budou připraveny tři terminály s on-line přístupem na tento web, kde si můžete projít aktuální informace, ukázat stránky kamarádovi, který nechodí na Internet, nebo třeba jen nechat kámošům vzkaz na fóru...

 

Střední hala průmyslového paláce

Po vstupu do střední haly Průmyslového paláce se ocitnete doslova v dvouválcovém ráji. Velká expozice značek Aprilia a Moto Guzzi hostí v zadní části ještě Harley Davidson a Buell. Osobně se těším na setkání s novým cestovním endurem Moto Guzzi Stelvio 1200, ale myslím že většina pozornosti bude upřena na Aprilii Shiver a technickou lahůdku Aprilia Mana s automatickou převodovkou. U Harleye bychom se zase mohli pokochat pohledem na křivky nových Rockerů?

 

  

 

  Levé křídlo průmyslového paláce

Tolik slavných značek, že nezbývá, než to vzít podle abecedy - BMW, Cagiva&spol, Kawasaki, KTM, Suzuki, Yamaha a další!  Tady bude zuřit ostrý konkurenční boj - vybere si zájemce o dálkové enduro jízdy spíše BMW F800GS, nebo Yamahu XT660Z Tenéré, když se mu navíc hned vedle nabízí stroje KTM? Náctiletí jezdci zase budou přebíhat mezi Kawasaki Ninja 250R a Yamahou YZF-R125, aby mezi tím ještě mlsně oblídli Cagivu Mito SP252.

 

  

Pravé křídlo průmyslového paláce

Hned po vstupu se určitě jako každoročně pokocháma půvaby sličných hostesek u Yuki, dále zde bude k vidění spousta čtyřkolek, doplňků a možná i nějaký nový model od Jawy? Hlavním lákadlem ale bude expozice Hondy a  dva svalovci Honda CBR 1000RR Fireblade a  CB1000R, kterému ještě ze setrvačnosti budeme říkat „velký Hornet“. Pro příznivce cestovních endur bude hodně zajímavá také možnost osahat si nového Transalpa!

 

 

 Křižíkovy pavilony

Křžíkovy pavilony budou letos plně průchozí a tvoří tedy ucelený okruh, po jehož absolvování vejdete na druhém konci zpět do Průmyslového paláce. Neobsahují tolik obrovských expozic, ale o to více zajímavostí zde čeká na pravé motorkáře, kteří  se zajímají i o vybavení svých strojů . Helmy, oblečení, doplňky, satelitní navigace, ale třeba i pojištění.  V Křižíkově pavilonu B určitě věnujte trochu času problematice bezpečnosti a základům první pomoci při nehodě na motocyklu. Až se pak kamarád na společné vyjížďce někde vysype, budete si vědět rady a můžete mu zachránit život - a to za  chvíli sledování  školitelů přeci stojí! 

 

 Malá sportovní hala

Jak už jsem zmínil, součástí výstavy je prezentace a soutěž přestaveb Bohemia Custom. Bližší informace najdete na stránkách Bohemia Custom.

 

 

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist