yamaha_tenere_duben




Připravte se na letní vedra a pořiďte si klimatizaci

Titulek možná zní aprílově, ale není tomu tak. Přídavná klimatizace k přilbě si o to říká sama, protože s ní budete vypadat hodně podivně. Přesto se tvůrci chlubí zajímavými výsledky.

Tím hlavním, co vás u klimatizace zajímá, je její účinnost. Na webu výrobce se dočtete, že systém BluSnap dokáže snížit teplotu v přilbě o šest až patnáct stupňů oproti okolí. Například během loňského léta autoři naměřili v indickém Dillí 44°C zatímco v přilbě bylo lehce přes třicet a když bylo v Bengalúru 36°C, tak byla přilba vyklimatizovaná na 25.2°C. Jak už možná tušíte podle názvů měst, jde o indický výrobek a pokud si vzpomenete, jak tam vypadá doprava ve městech, není divu, že s takovým vynálezem přišli právě tam. Ve věčně ucpaných městech se člověk na motorce pořádně nerozjede a tak má nápor větru nahradit právě tato miniaturní klimatizační jednotka. Otázkou ale je, kolik Indů tuhle vychytávku dokáže ocenit, když většina z nich jezdí bez helem.

A jak to celé funguje? Nasunete přilbu na jednotku, zajistíte gumovým páskem, dolijete vodu, nasadíte přilbu a můžete vyrazit. Díky tomuto řešení slibuje výrobce kompatibilitu s většinou přileb na trhu. Pokud je jednotka nabitá, vydrží fungovat přibližně 10 hodin. Limitujícím faktorem je voda, kterou do „miniklimy“ musíte dolít po cca dvou hodinách. Celá klimatizace je vybavená pratelným vzduchovým filtrem, takže chladný vzduch, který vám vhání ventilátor do přilby bradovou ventilací, by měl být zbaven všech bakterií a plísní. Proud čerstvého chladného vzduchu ve vašem obličeji by pak měl ochladit vaše tělo a vy projedete městem čerství a svěží :). To vše za 1948 rupií včetně poštovného, což je nějakých 617 korun.

Tak co, vyzkouší tuhle zajímavost někdo? První kusy jsou už distribuovány a podle tvůrců se chystá i kompletní přilba vybavená tímto systémem.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 10 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Tom97K přispěl 1 Kč
Freddy_X přispěl 1 Kč
MjakoMotorka přispěl 1 Kč
vopák přispěl 1 Kč
Berka79 přispěl 1 Kč
scomp přispěl 1 Kč
Jigr přispěl 1 Kč
sered přispěl 1 Kč
Riksa přispěl 1 Kč
D_R_ přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist