yamaha_mt09




Přijďte se o víkendu podívat na Legendy!

Už zítra začíná na pražském výstavišti v Holešovicích další ročník motoristické slavnosti Legendy. Tentokrát zde budou mít podstatnou roli i motorky, které vůbec poprvé dostanou svůj vlastní pavilon. Redakce Motorkáři.cz bude samozřejmě u toho, takže přijďte omrknout závodní klenoty i nové stroje, a zastavit se na našem stánku.

Pojďme si zrekapitulovat, co vás na Legendách v motocyklovém pavilonu čeká. Jako absolutní zlatý hřeb tady budou působit tři krásky od italské Ducati. A ne jen tak ledajaké – takové, které za sebou mají skutečnou závodní historii, a po světových okruzích je vodila elita závodních jezdců.
Na Legendách nastane jedna z mála unikátních příležitostí prohlédnout si naživo a zblízka speciál kategorie MotoGP. Konkrétně Ducati Desmosedici GP19, kterou v sezóně 2021 sedlal Luca Marini, a na které zůstalo speciální zbarvení „Grazie Vale!“ jako rozlučka s Valentinem Rossim.

Je tu i WSBK speciál Panigale V4 R, na kterém si v sezóně 2019 připsal Alvaro Bautista druhé místo. A nakonec „klasická“ Panigale V4, na které Francesco „Pecco“ Bagnaia vyhrál loňský Race of Champions.

Tři závodní stroje pak doplní i celá řada nových motorek. Z exkluzivních značek tu bude Bimota, Vyrus, Brough Superior, Horex, Norton nebo Egli-Vincent Godet.

Klasické značky dále zastoupí Ducati, Indian, Moto Guzzi, Vespa, Aprilia, Moto Morini, Triumph, Zero, Zontes, a chybět nebude ani naše česká Jawa.

V samostatném stánku naleznete i exkluzivní českou motorku Praga ZS 800, včetně hypersportu Praga Bohema.

 
 

Mimo pavilon motorek pak najdete spoustu automobilové krásy, a to jak nové, tak staré. Stovky vystavovatelů i sběratelů představí svoje vozy a k vidění tak bude přes 1 000 exponátů. Chybět nebude ani doprovodný program, kdy se na pódiu vystřídají osobnosti českého motorismu a motorsportu.

 

Náš stánek Motorkáři.cz najdete přímo u vstupu do pavilonu motocyklů, potkáte tady členy redakce a můžete si zakoupit doplňky v podobě triček, čepic, mikin, nákrčníků a dalších nezbytností.


V sobotu 27. května otevřou Legendy svoje brány od 9:00 do 20:00, v neděli 28. května potom od 9:00 do 17:00. Základní vstupné vyjde na 600 korun, studenti, senioři a ZTP platí 300 korun, děti od 6 do 15 let 100 korun.

Program:

Mapa areálu:

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist